Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8 Martie a lasat Palatul Administrativ pustiu

Zi libera, de 8 Martie, pentru femeile care lucreaza in Palatul Administrativ. Barbatii de la conducerea Prefecturii, Consiliului Judetean si Primariei Braila au fost destul de galanti, pentru a le oferi cadou de 8 Martie o zi libera femeilor din subordine. Cum, in Palatul Administrativ, trei sferturi dintre functionarii publici sint femei, birourile si holurile pareau pustii, ieri dimineata, iar putinii barbati ramasi in Prefectura, Primarie si Consiliul Judetean isi faceau de lucru, asteptind sa se termine orele de program. In mod exceptional, ici-colo, in cladire s-a mai aflat cite o femeie care fie nu s-a indurat sa-si lase seful, la greu, fie avea prea mult de lucru, pentru a amina totul cu o zi.
"Pentru ca este Ziua Femeii, am considerat ca este potrivit sa le las salariatelor din subordine ziua libera, sa o poata folosi dupa cum cred ele de cuviinta. La noi, in Prefectura, marea majoritate a functionarilor publici sint femei, astfel incit acum, daca este sa fim corecti, prin birouri nu mai este aproape nimeni. Sint citiva barbati, care au plecat in control pe teren si mai trebuie sa fie vreo citiva, in institutie, dar sint sigur ca daca ma duc sa verific acum, nu prea e lume. Dar nu ma duc sa controlez.... Au venit, totusi, la serviciu, sefa mea de cabinet si secretara si, drept multumire, le-am facut cafeaua. Intentia a fost buna, dar cafeaua nu prea, recunosc. Asta este, eu am incercat...", ne-a declarat, ieri, Nicolae Mitroi, prefectul judetului. Sefa sa de cabinet, Geana Patrascu, a fost totusi incintata de gestul prefectului: "Astazi, de 8 Martie, femeile din Prefectura sint libere. Noi am venit, totusi, la serviciu, ca sa nu-l lasam singur pe domnul prefect, iar dinsul, drept multumire, ne-a facut cafeaua de dimineata. A uitat sa puna zahar, dar nu are nimic, a iesit foarte buna".
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, era ieri in biroul sau, printre putinele femei din institutie, care au venit la serviciu. "Noi am sarbatorit Ziua Femeii ieri, cu un pahar de sampanie si niste dulciuri, iar astazi, colegele noastre au zi libera.
Daca veti vedea, totusi, vreo femeie prin birouri, este pentru ca unele dintre ele au foarte mult de lucru si au preferat sa vina si astazi, la serviciu". Si la Primarie, birourile aveau un aer pustiu, iar barbatii tineau loc de secretara, in antecamera primarului si a viceprimarilor. "Pentru ziua de 8 Martie, am decis sa le dam o zi libera femeilor din institutia noastra, ca sa poata sa se faca frumoase, sa gateasca ceva special pentru sotii lor si sa petreaca o zi mai deosebita. Dat fiind ca la noi se fac multe ore suplimentare, nu este nici o problema cu aceasta zi libera, pentru ca lucrarile nu sint in urma. Cu acest prilej, doresc sa urez tuturor femeilor din Braila toate cele bune si o primavara fericita", ne-a spus primarul Constantin Cibu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii