Mergi la conţinutul principal

700 locuri de muncă prin AJOFM! Se caută zugravi, zidari, dulgheri și muncitori necalificați

• o firmă din Brăila oferă 100 posturi pentru muncitori necalificați la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet

 

Dacă, în primele zile ale anului, în Brăila erau puține joburi vacante, sfârșitul lunii ianuarie vine cu aproape 700 locuri de muncă. Potrivit listei cu ofertele de muncă din municipiu și județ, disponibilă pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila, angajatorii caută în principal meseriași.

Spre exemplu, unul dintre angajatori oferă 50 locuri de muncă pentru zugravi, 50 locuri de muncă pentru dulgheri (exclusiv restauratori), plus alte 50 locuri de muncă în ocupația zidar-rosar-tencuitor. Candidații trebuie să fi terminat o școală profesională și să aibă o experiență în muncă de 3-5 ani. Aceeași firmă oferă 100 locuri de muncă și pentru muncitori necalificați la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet.

Un alt angajator, din Lacu Sărat, oferă opt posturi de bucătar, iar persoanele interesate trebuie să aibă minim școală generală și o experiență de 3-5 ani în câmpul muncii.

Tot pentru cei cu studii gimnaziale sunt disponibile 15 posturi de agent de securitate, iar angajatorul nu cere experiență.

Pe lista joburilor oferite de angajatorii brăileni se numără și următoarele posturi: sudor, fochist, confecționer-asamblor articole din textile, instalator apă-canal, electrician, mecanic auto sau tâmplar universal. De asemenea, firmele brăilene caută muncitori necalificați și pentru întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje (20 posturi), dar și pentru spargerea și tăierea materialelor de construcții (80 posturi).

Lista completă a locurilor de muncă disponibile în municipiu și județ o găsiți pe site-ul AJOFM Brăila.

Instituția transmite angajatorilor care își au sediul, respectiv domiciliul în județul Brăila că au obligația să comunice toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenție și conduce la aplicarea unor amenzi între 3.000 lei și 5.000 lei.

De asemenea, angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj au obligația de a anunța în termen de trei zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia sunt înregistrați. Neîndeplinirea acestei obligații legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro