Mergi la conţinutul principal
Solidaritate creștină

70 de preoți și credincioși brăileni au donat sânge pentru bolnavii din spitale

• săptămâna trecută, preoții și credincioșii brăileni, în frunte cu protopopul Brăilei, pr. Ștefan Constandache, au răspuns chemării la solidaritate creștină și au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine, pentru a dona sânge • acțiunea face parte din programele derulate cu prilejul împlinirii a 30 de ani de când Sf. Apostol Andrei a devenit Ocrotitorul Eparhiei Dunării de Jos

 

Solidaritate creștină în preajma sărbătorilor Intrării în biserică a Maicii Domnului și a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul Eparhiei Dunării de Jos.

Astfel, potrivit comunicatului trimis de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ziua de 17 noiembrie a.c., mai mulți preoți din Protopopiatul Brăila, însoțiți de studenți și de alți credincioși brăileni, au donat sânge pentru semenii lor aflați în suferință și care au nevoie urgentă de ajutor, acțiunea făcând parte din programele desfășurate cu prilejul împlinirii a trei decenii de când Sfântul Apostol Andrei este Ocrotitorul spiritual al Eparhiei Dunării de Jos și al municipiului Galați.

Astfel, dis-de-dimineață, nu mai puțin de 70 de preoți brăileni, cântăreți bisericești, studenți și credincioși de la parohiile aparținătoare, în frunte cu părintele protopop Ștefan Constandache, au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din municipiu, pentru a dona sânge. Gestul de omenie și de solidaritate al preoților brăileni face parte din Campania umanitară „Donează sânge, salvează o viață!”, organizată la nivel național de către Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Sănătății și intensificată în ultima perioadă datorită situațiilor dificile prin care trecem.

„Persoanele venite pentru a dona sânge la Centrul de Transfuzie din Brăila au fost selectate pe baza criteriilor și condițiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge. Campania de donare de sânge, derulată de Protoieria Brăila, se întemeiază pe buna cooperare din anii precedenți cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, această instituție medicală asigurând atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât și aparatura tehnică necesară, precizează pr. Rareș Bucur.

Întrucât în multe unități medicale din Brăila și din țară stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, prin activitatea desfășurată de preoții brăileni s-a urmărit, de asemenea, identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge în mod regulat, pe tot parcursul anului, la termenele stabilite de medici.

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, campania „Donează sânge, salvează o viață!” va continua și în această săptămână, cu participarea elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei” din Galați, unde învață și elevi brăileni, a mai precizat pr. Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro