In acest sens, Directia de Sanatate Publica Braila deruleaza o serie de activitati de educatie sanitara pentru prevenirea aparitiei bolilor, educarea populatiei cu privire la factorii de risc care afecteaza sanatatea si mentinerea starii de sanatate.
Dr. Lucica Scutaru, directorul Directiei de Sanatate Publica, ne-a informat ca, pentru a marca Ziua Mondiala a Sanatatii in Braila, se organizeaza sesiuni de informare si comunicare pentru sanatate in colectivitati de prescolari, scolari si in anumite comunitati defavorizate social.
"Un copil sanatos este un viitor adult cu performante, iar un adult sanatos inseamna productivitate in activitatea desfasurata", a precizat dr. Lucica Scutaru.
Ieri, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Braila au fost in mijlocul copiilor de la Gradinita nr. 12 din cartierul Radu Negru pentru a prezenta prescolarilor, dar si elevilor de la Scoala generala nr. 27 "Aurel Vlaicu", prezenti la manifestare, materiale informative pentru educatia sanitara.
In cadrul proiectului educational "Buna dimineata, sanatate!", copiii au marcat Ziua Mondiala a Sanatatii printr-un program artistic pe teme de sanatate si prin vernisajul expozitiei de desene "Impreuna pentru sanatate".
Participantii la actiune au fost rasplatiti pentru eforturile depuse cu postere, carticele de colorat pentru copii, pliante, calendare, agende si materiale informative, oferite de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.
Dr. Sabina Meirosu, sef Serviciul Medicina Preventiva din cadrul DSP, care a organizat aceasta manifestare, ne-a spus ca toate activitatile de acest gen care se vor organiza in colectivitatile de copii au girul Directiei de Sanatate Publica si se vor bucura de sprijinul acestei institutii, ai caror reprezentanti vor participa efectiv la proiectele unitatilor de invatamint pentru promovarea educatiei sanitare.
"Astazi, marcam Ziua Mondiala a Sanatatii, dar demaram si campania pentru prevenirea gripei aviare. Este o campanie care cuprinde toate scolile generale si liceele Agricol si de Constructii, unde sint copii din mediul rural, campania include toate scolile din cartiere si de pe strazile unde exista risc, unde exista curti in care se cresc pasari, si dureaza pina la sfirsitul lunii mai. Este o campanie de educatie si informare pentru copii, sa nu se expuna gripei aviare si implica atit copiii, cit si cadrele didactice", ne-a informat dr. Sabina Meirosu.
Tot sub sloganul "Impreuna pentru sanatate", Directia de Sanatate Publica va desfasura, saptamina viitoare, o actiune de educatie sanitara pentru femeile de etnie roma; va fi abordata tema gratuitatii contraceptiei, dar si alte probleme de educatie sanitara cu care se confrunta populatia de etnie roma.
"Impreuna pentru sanatate" reprezinta nu numai un slogan al Zilei Mondiale a Sanatatii, ci o campanie de educatie sanitara, in care sint implicati brailenii de toate virstele si din toate categoriile sociale.