Mergi la conţinutul principal

696 de elevi brăileni, la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2015


Etapa de înscriere pentru cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate a avut loc în perioada 13 - 17 iulie, când aproximativ 600 de candidaţi şi-au depus dosarele. Corigenţele s-au susţinut în perioada 4 - 5 august pentru elevii de clasa a XII-a, iar pe 7 august aceştia s-au putut înscrie la Bac. Per total, sunt 696 de candidaţi înscrişi la cea de-a doua sesiune.

 

Pe 17 şi 18 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice la română, iar pe 18 şi 19 august elevii vor demonstra cât de bine ştiu să vorbească şi să scrie într-o limbă de circulaţie internaţională. În zilele de 20 şi 21 august, candidaţilor le sunt evaluate competenţele digitale.

Perioada de foc începe pe 24 august, cu proba scrisă la limba şi literatura română şi continuă cu examenul la proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie - pe 26 august. Proba scrisă la alegere se va desfăşura pe 28 august.

Emoţiile candidaţilor se vor risipi pe 31 august, când vor fi afişate primele rezultate ale examenului de bacalaureat - sesiunea a doua. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 16.00, cei care cred că au fost nedreptăţiţi la corectare pot depune contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa pe 3 septembrie.

Pentru cea de-a doua sesiune sunt amenajate două centre de examinare, în municipiu: Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi Colegiul Tehnic "Panait Istrati", potrivit prof. Dan Gheorghiţă, inspector şcolar general adjunct.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro