60 de copii de la Parohia Țibănești 1 au modelat în lut și au vizitat "Focul Viu" din județul Vrancea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
"Școala de vară în Tinda Bisericii"

60 de copii de la Parohia Țibănești 1 au modelat în lut și au vizitat "Focul Viu" din județul Vrancea

* activitățile s-au desfășurat pe parcursul a șase zile, în perioada 25-30 iulie a.c., cu sprijinul credincioșilor din parohie și cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian * copiii de la Țibănești au vizitat Mănăstirea Tudor Vladimirescu, Muzeul Satului Vrâncean și Rezervația Naturală "Focul Viu" de la Andreiașu de Jos

 

Tabără de vară pentru 60 de copilași din Parohia Țibănești I, Protopopiatul Însurăței, jud. Brăila, care, timp de o săptămână, au modelat în lut, au pictat, au țesut și au vizitat Muzeul Satului Vrâncean, Mănăstirea Tudor Vladimirescu și Rezervația Naturală "Focul Viu", din județul Vrancea.

"Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Parohia Țibănești 1, din Protopopiatul Însurăței, a organizat, în perioada 25-30 Iulie 2022, a V-a ediție a "Școlii de Vară în Tinda Bisericii". Tabăra s-a desfășurat pe parcursul a șase zile și a reunit un număr de 60 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. După rostirea rugăciunilor începătoare și a rugăciunii speciale de deschidere a taberei, copiii și-au reamintit regulile și au fost organizați în șase echipe purtând nume de sfinți", a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.

În cea de-a doua zi a taberei, copiii de la Țibănești au participat la o activitate inedită, intitulată "Modelăm în inimă și lut, Crucea". Cei mici au făurit cu propriile măini dibace cruciulițe din lut, numai bune de pus la icoane.

A treia zi a taberei ar putea fi definită prin trei cuvinte: mișcare, joc și sănătate, spun organizatorii. Pe parcurusul zilei, copiii au învățat, pe viu, despre importanța sportului și a alimentației sănătoase în viețile lor.

Au urmat alte asemenea ateliere în care copiii au pictat, au țesut și au confecționat obiecte reciclate, participând, totodată, și la slujbele bisericii din localitate. Activitatea care i-a bucurat cel mai mult a fost cea legată de căutarea "comorii" ascunse fizic în sfânta biserică și tainic în inima lor, în cuvintele biblice: "Unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră" (Ev. Luca 12, 34).

La finalul săptămânii, cu sprijinul Primăriei Comunei Tufești, cei 60 de copii au mers în excursie, fiind răsplătiți, astfel, pentru hărnicia și dăruirea de care au dat dovadă în primele zile de "Școală de vară în Tinda Bisericii". "Pașii lor s-au îndreptat către Mănăstirea Tudor Vladimirescu, jud. Galați, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", unde s-au închinat Maicii Domnului și Sfinților, primind un cald cuvânt de învățătură din partea uneia dintre maici, chiar la mormântul maicii Veronica, prima stareță a mănăstirii. Mai apoi, au poposit la Muzeul Satului Vrâncean-Crângul Petrești, situat în apropiere de Focșani, unde au vizitat casele bătrânești și au văzut cum trăiau bunii și străbunii vrâncenilor de astăzi", a mai precizat pr. Rareș Bucur.

Ultimul popas făcut de copiii de la Țibănești a fost la Rezervația Naturală "Focul Viu" - Andreiașu de Jos, jud. Vrancea, unde s-au bucurat de frumusețea locului. Cea mai așteptată zi a taberei s-a dovedit a fi și o ocazie pentru cei mici de a se ruga, de "a se întoarce la rădăcini" și de a se bucura de comuniune cu "Creatorul tuturor celor văzute și nevăzute".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro