Mergi la conţinutul principal

6 contracte de privatizare firme locale scoase de sub monitorizare

De la inceputul acestui an, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos din monitorizare postprivatizare 301 de contracte, incheiate pentru societati comerciale din diferite domenii de activitate dintre care 6 contracte vizeaza societati din Braila. Potrivit informatiilor prezentate de catre conducerea autoritatii, cele 6 societati in cazul carora s-a luat decizia incetarii monitorizarii au fost privatizate in perioada 1998 - 2003 si nu au fost inregistrate probleme in respectarea contractului de catre cumparatorul pachetului majoritar de actiuni la aceste unitati. Concret, este vorba despre "Alimentara 36A" - societate privatizata in 26.10.1998, cind s-a vindut un pachet reprezentind 44,1% din actiunile societatii catre "Mizbra Com" SRL Braila; "115 Crapina" - societate privatizata in 27.10.1998, cind s-a vindut un pachet reprezentind 40% din actiunile societatii catre "Com Magnolia" SRL Braila; "Braitour 95" - societate privatizata in 29.04.1999, cind s-a vindut un pachet reprezentind 70% din actiunile societatii catre Unita SA Timisoara; "Agromec Ianca" - societate privatizata in 25.05.1999, cind s-a vindut un pachet reprezentind 51,65% din actiunile societatii catre "Erdely Forex" SRL Ghelnita; "Mecanizarea Constructiilor" - societate privatizata in 14.01.2000, cind s-a vindut un pachet reprezentind 71,76% din actiunile societatii catre "Inject Trading" SRL Braila; "37 Harul" SA - societate privatizata in 16.07.2003, cind s-a vindut un pachet reprezentind 26,568% din actiunile societatii catre "Trandig Florentin" SRL Braila.
"Scoaterea fiecarui contract din monitorizare postprivatizare s-a facut in urma unei analize finale a acestuia, in conditiile in care au fost respectate in totalitate clauzele asumate de catre cumparator si i s-a comunicat descarcarea de obligatii", se arata in comunicatul de presa al AVAS.
Potrivit statisticilor intocmite de catre autoritate, de la inceputul acestui an, au fost scoase din procedura de monitorizare de doua ori mai multe decit numarul contractelor arhivate in tot anul 2005 si de 15 ori mai multe decit in perioada similara a anului 2006. La nivel national, volumul investitional realizat prin contractele de privatizare asupra carora a fost incetata monitorizarea postprivatizare in anul 2007 este de 7,81 milioane lei si 236,75 milioane USD.
La acest moment, AVAS mai are in monitorizare postprivatizare un numar de 4.980 de contracte de vinzare-cumparare actiuni, incheiate pentru 4.245 societati comerciale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu