Mergi la conţinutul principal

5 mituri despre hrănirea pisicilor

Există foarte multe întrebări despre hrana și dieta ideală pentru pisici. În plus, anumite branduri perpetuează concepții greșite cu privire la nevoile alimentare ale unei pisici. Așadar, înainte de a vă achiziționa următorul sac de mâncare pentru pisici, asigurați-vă că sunteți la curent cu aceste mituri și realități:

1. Mit: Ar trebui să evitați întotdeauna mâncarea conservată pentru pisici, pentru a le promova sănătatea dentară.

Realitate: Alimentele conservate nu vor cauza probleme dentare și există, de fapt, mai multe motive pentru care pisicile pot beneficia de consumul unor alimente conservate.

 

Conservele umede ajută la susținerea funcției renale și urinare. De asemenea, sunt mai consistente, ceea ce poate ajuta pisicile să nu se îngrașe. În cele din urmă, fiecare pisică ar trebui să fie expusă la texturi de conserve și alimente uscate la o vârstă fragedă, astfel încât să învețe să le accepte pe amândouă. Mai târziu în viață, multe pisici vor trebui să-și asume o dietă conservată din motive medicale; familiaritatea va ușura tranziția.

 

Standardul de aur pentru menținerea sănătății dentare este periajul dinților. În mod ideal, ar trebui să vă spălați dinții pisicii zilnic, dar dacă acest lucru este prea solicitant, chiar și perierea intermitentă a dinților poate fi benefică pentru sănătatea bucală a pisicii. În plus, se recomandă să le oferiți zilnic porții mici de alimente uscate concepute pentru a îndepărta tartrul în timp ce pisica mestecă. Multe branduri produc mâncare pentru feline cu o tehnologie excelentă de eliminare a tartrului.

2. Mit: Pisicile au nevoie de o varietate de forme, culori și branduri de mâncare pentru a fi fericite.

Realitate: Multe dintre alimentele colorate pentru pisici conțin umpluturi și calorii de calitate scăzută. Aceste alimente sunt frecvent asociate cu probleme cu tractul urinar și digestive la pisici. Mâncarea uscată și maro este perfect potrivită; pisica dvs. nu se va plictisi.

 

Deși este o idee bună să vă expuneți pisicile la diferite texturi și surse de proteine ​​când sunt tinere, nu este recomandabil să schimbați brandurile în fiecare săptămână. Alegeți o marcă bună, cum ar fi Purina, și serviți un număr limitat de arome, inclusiv conserve și alimente uscate.

 

3. Mit: Alimentele pentru pisici concepute pentru a promova sănătatea urinară vor preveni problemele urinare.

Realitate: Majoritatea produselor din magazinele alimentare etichetate ca alimente „de sănătate urinară” sunt de fapt prea agresive în scăderea pH-ului urinei pisicii dvs. Prea multe pot duce la calculi ai vezicii urinare cu oxalat de calciu. Dacă pisica dvs. a fost diagnosticată cu probleme urinare, numai medicul veterinar ar trebui să vă spună ce elemente dietetice vă vor ajuta să preveniți alte probleme în siguranță.

4. Mit: Pisicile trebuie hrănite cu alimente cu conținut scăzut de grăsimi pentru a controla creșterea în greutate.

Realitate: Pisicile sunt carnivore. În mod ironic, multe branduri de diete etichetate ca „ușoare” sau „cu conținut scăzut de grăsimi” sunt foarte bogate în carbohidrați; pisicile nu au nevoie de prea mulți dintre aceștia. În schimb, pisicile necesită proteine ​​adecvate, plus grăsimi moderate pentru starea ideală a corpului și menținerea mușchilor.

5. Mit: Pisicile se vor îngrășa automat după ce sunt sterilizate.

Realitate: Pisicile nesterilizate care se plimbă în aer liber afară vor arde cu siguranță mai multe calorii decât pisicile de casă. Asta pentru că sunt atât de ocupate să lupte pentru teritoriu și să fugă de prădători. Din fericire, majoritatea pisicilor sunt în siguranță în interior tot timpul sau de cele mai multe ori. După ce sunt sterilizate, acestea nu sunt susceptibile la lupte hormonale și probabil că acoperă mai puțin teren.

 

Confuzia vine de la tipurile de mâncare pentru animale de companie, care încă își bazează dimensiunile de servire pe nevoile pisicilor în aer liber extrem de active (și pe vânzarea mai multor pungi de mâncare pentru pisici). Trucul este să vă hrăniți animalul cu cantitatea de calorii de care are nevoie pentru stilul său de viață. Pentru pisicile de casă, aceasta este, în general, aproximativ jumătate din porția recomandată listată pe pungă. Medicul veterinar vă poate ajuta să determinați cantitatea ideală pentru a vă hrăni pisica în funcție de stilul lor de viață.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro