Mergi la conţinutul principal

5 mituri demontate despre cardurile de cumpărături

Cardurile de cumpărături sunt instrumente financiare utilizate de milioane de oameni din lumea întreagă, deoarece facilitează accesul rapid și avantajos la diverse produse și servicii. Cu toate acestea, există numeroase concepții greșite legate de utilizarea și beneficiile cardurilor de credit pentru cumpărături în rate. Descoperă cele mai importante detalii, ca să te bazezi doar pe informații verificate!

Cardurile de cumpărături sunt nesigure? Fals!

O prejudecată des întâlnită este aceea că tranzacțiile cu cardurile de cumpărături sunt nesigure. În realitate, tehnologia modernă a făcut tranzacțiile prin intermediul cardurilor de credit mai sigure ca niciodată. 

De exemplu, plățile online prin CardAvantaj, beneficiază de un standard de securitate sporită, prin implementarea protocolului 3D Secure. Astfel, poți să folosești o parolă suplimentară la plata online, ca să previi tentativele de fraudă.

Cardurile de cumpărături au costuri ascunse? Fals!

Unul dintre miturile frecvente legate de cardurile de cumpărături este ideea că acestea ascund costuri suplimentare. În realitate, băncile și instituțiile financiare sunt obligate prin lege să furnizeze toate informațiile necesare, înainte de a încheia un contract de credit. Este vorba despre documente ce prezintă toate costurile asociate cardului, inclusiv rata dobânzii anuale efective (DAE) și orice alte taxe sau comisioane. 

De asemenea, unele carduri, precum CardAvantaj, au zero lei taxă de emitere și oferă perioadă de grație de până la 45 de zile în care nu se percepe dobândă pentru tranzacțiile comerciale. În plus, ai acces la o perioada de creditare nelimitată, dacă rambursezi lunar suma minimă de plată.

Utilizarea cardurilor de cumpărături afectează scorul de credit? Fals!

În realitate, utilizarea rațională a cardurilor de cumpărături are impact pozitiv asupra scorului de credit. Plățile efectuate la timp și menținerea unui sold scăzut în raport cu limita de credit disponibilă sunt apreciate de către agențiile de creditare.

Cardurile de cumpărături sunt instrumente financiare care, atunci când sunt utilizate în mod corect, ajută la creșterea scorului de credit. Ele pot fi utilizate pentru a demonstra instituțiilor financiare capacitatea ta de a gestiona datoriile în mod responsabil.

Cardurile de cumpărături sunt doar pentru persoanele cu venituri mari? Fals!

Ai la dispoziție diverse carduri de cumpărături, adaptate pentru diferite niveluri de venituri. Multe bănci și instituții financiare oferă carduri cu condiții de eligibilitate flexibile, care se potrivesc nevoilor și posibilităților financiare ale fiecărui client.

Cardurile de cumpărături nu doar că sunt accesibile, dar îți oferă și posibilitatea de a da mai multă valoare banilor tăi. Cu ajutorul lor, realizezi o proiecție financiară pe termen mediu și lung, prioritizezi cheltuielile și folosești mai eficient veniturile disponibile.

Cardurile de cumpărături nu aduc beneficii? Fals!

Contrar ideilor preconcepute, cardurile de cumpărături aduc beneficii semnificative. Ca posesor de CardAvantaj, ai acces la cumpărături în rate fără dobândă* la peste 9500 de magazine fizice și online din rețeaua de parteneri ai acestui card de credit pentru achiziții eșalonate, emis de Credit Europe Bank.

Primești bonus pentru orice tip de tranzacție efectuată în țară sau în străinătate, atât tranzacție comercială, cât și retragere de numerar de la ATM. Pe lângă accesul la limita de credit acordată de bancă, poți să folosești și fondurile proprii disponibile în contul de card. 

Informează-te din surse sigure despre cardurile de cumpărături și folosește mijloace inteligente de plată, pentru eșalonarea cheltuielilor și gestionarea eficientă a banilor!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro