Mergi la conţinutul principal

5 jocuri video pe care merită să le încerci în 2023

Există mai multe jocuri video ca niciodată, însă alegerea unui nou joc poate reprezenta o provocare. Nici o problemă! Te ajutăm să pășești în noul an propunându-ți câteva dintre cele mai reprezentative jocuri ale ultimelor două decenii. Distracție plăcută!

Mario Kart 8

Lansat în anul 2014 pe Nintendo Wii, Mario Kart este unul dintre cele mai de succes jocuri ale francizei. Această ediție include toate DLC-urile din versiunile anterioare, precum și numeroase noi funcții și moduri de joc. În esență, Mario și celelalte personaje concurează pe tot felul de trasee buclucașe pentru a câștiga o cursă de karturi care este dusă întotdeauna la extrem. Modul „battle”, care fusese îndelung solicitat de către fani, a fost introdus pentru prima dată, permițându-le în sfârșit utilizatorilor să se lupte într-o arenă, fără să concureze pe circuit, așa cum se putea face în jocurile din franciza concurentă de la Sony, Crash Team Racing.

 

 

 

World of Warcraft

WoW este un joc lansat în urmă cu 18 ani, care a marcat istoria ultimele două decenii. Nu a fost primul MMORPG scos pe piață, venind după Ultima Online și Everquest, însă producția celor de la Blizzard a îmbunătățit multe aspecte cheie, cum ar fi conceptul misiunilor, mecanismele de luptă și povestea din spatele firului narativ. În timp, jocul și-a construit o bază de fani hardcore, care au rămas conectați la acțiune multe zile și nopți, mai ales pentru că Blizzard lansa deseori add-on-uri interesante și tot felul de actualizări. WoW a ajuns la 100 de milioane de utilizatori în anul 2014, la 10 ani de la lansare, însă jocul a găzduit nunți și înmormântări reale, devenind o parte integrantă a vieții unor pasionați.

Texas Hold’em Poker

Jocul de poker a fost inventat la începutul secolului XIX, însă Texas Hold’em, cea mai populară variantă a jocului din zilele noastre, are o istorie de aproximativ 120 de ani. Acest sport al minții a devenit ultra-popular abia în ultimii anii ai mileniului trecut, atunci când s-a început televizarea turneelor cu camera video sub cărțile jucătorilor și când s-au lansat primele camere de poker pe internet. Astăzi, se joacă Texas Hold’em mai mult online decât oriunde altundeva, iar acolo fiecare participant are șansa să ajungă la marile finale ale turneelor mondiale. Jocul de poker se învață rapid: participantul trebuie să cunoască ierarhia mâinilor și felul în care decurg cele 5 runde de pariere. De restul se ocupă dealerul.

 

 

Wii Sports

Grafica acestui joc este depășită, având în vedere că a fost lansat în anul 2006, însă ceea ce este important a rămas valabil, și anume distracția. Wii Sports este jocul cu care Nintendo a lansat această nouă formă de gaming în lume, cu acea cameră și acele controllere atipice, care te pun la mișcare în adevăratul sens al cuvântului. În acest joc se poate practica golf, bowling, box, baseball, pingpong și tenis. Mișcările pe care le face jucătorul cu corpul sunt replicate în joc, astfel încât jocul este ușor de practicat de către începători, iar amuzamentul este la el acasă. Ulterior, Microsoft a copiat sistemul și a lansat Kinect pentru Xbox, însă acest joc va rămâne în istorie ca fiind un adevărat deschizător de drumuri.

Fornite

În primă fază, jocul a fost doar un co-op zombie shooter, care nu a rupt gura târgului și risca să dispară rapid din peisaj, însă producătorii au preluat un model de succes de la concurență și apoi au rupt norii. Cei de la Epic Games nu au stat mult pe gânduri când au văzut succesul uriaș de care se bucura Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) și au lansat o versiune de gameplay de tip „battle royale” în scurt timp. Modul invita 100 de jucători să aterizeze pe o insulă, acolo unde fiecare începe cu mâinile goale și trebuie să caute arme și echipament pentru a-i învinge pe adversari. Insula se micșorează constant, pe măsură ce numărul utilizatorilor scade, iar câștigătorul este cel care rămâne în picioare la finalul rundei, în condițiile în care lupta este de tip „toți contra toți”. Rapid, Fornite a devenit un real fenomen global, atrăgând peste 250 de milioane de utilizatori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro