Mergi la conţinutul principal

47.000 de braileni s-au vaccinat antigripal

Una dintre cele mai frecvente afectiuni in sezonul rece este gripa, o infectie virala aparent banala, dar care poate fi insotita de numeroase complicatii. De aceea, medicii recomanda sa se efectueze profilaxia prin vaccinare, la persoanele cu risc crescut: virstnici peste 65 de ani, copii peste 6 luni, bolnavi cronici, cu boli pulmonare sau cardiovasculare cronice, metabolice, gravide cu risc crescut de a contacta infectia si daca sint in trimestrul II si Ill de sarcina, personalul medical sau care lucreaza in colectivitati de copii sau institutii de ingrijire, cum ar fi: crese, gradinite, scoli, aziluri de batrini, spitale, policlinici etc. si toti cei care doresc sa se protejeze.
Pentru acest sezon, in judetul nostru au fost repartizate acestor categorii de persoane 50.000 de doze de vaccin antigripal, iar pina acum au fost deja efectuate 47.000 de imunizari.
Momentul ideal pentru vaccinare este in perioada octombrie-decembrie, vaccinarea asigurind o protectie antigripala timp de minim 6 luni, ceea ce acopera sezonul rece octombrie-martie. Specialistii sustin ca daca vaccinarea nu s-a facut toamna, se poate face si la inceputul unei epidemii de gripa. De precizat este faptul ca virusul gripal se gaseste intr-o mare varietate de tipuri si are o mare capacitate de a se modifica de la an la an, ceea ce inseamna ca, chiar dupa vaccinare, este posibila contactarea unei infectii cu alt tip de virus gripal, insa forma de boala este mult mai usoara in acest caz.
Vaccinurile antigripale sint contraindicate in timpul unor boli febrile acute sau in caz de alergie la substantele componente, in special la ou.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro