Mergi la conţinutul principal

4.174 de cetăţeni români au fost returnaţi din Franţa

"Datele comparative, din aceleaşi perioade din 2009 şi 2010, arată că nu sunt fluctuaţii foarte mari, potrivit datelor pe care le avem de la Poliţia de Frontieră", a declarat Vasile Blaga în conferinţa comună de presă susţinută joi cu ocazia vizitei ministrului francez al imigraţiei, Eric Besson, şi a secretarului de stat pentru afaceri europene Pierre Lellouche. "Datele sunt relativ apropiate, sunt aproximativ cu 10% mai mulţi în acest an", a punctat ministrul român.

Dintre cei 3.787 de români repatriaţi, 925 au fost returnaţi în cursul anului trecut ca urmare a unor proceduri judiciare determinate de comiterea unor fapte penale, în timp ce anul acesta 544 au fost returnaţi ca urmare a săvârşirii unor fapte penale, a arătat Vasile Blaga. Restul - 3.249 anul trecut şi 3.243 anul acesta - au fost returnaţi ca urmare a unor proceduri administrative sau ca urmare a unor repatrieri voluntare, a subliniat ministrul român de Interne, atrăgând atenţia asupra cifrelor apropiate.

"Avem, pe de altă parte, situaţia returnărilor conforme legislaţiei franceze, sau returnări ca urmare a unor proceduri administrative. Este vorba de cetăţeni care au stat mai mult de trei luni pe teritoriul francez, nu îşi pot asigura mijloacele de subzistenţă, nu au documente de identitate sau de călătorie", a explicat Vasile Blaga.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că a avut joi "o întâlnire consistentă şi corectă" cu oaspeţii francezi, în cursul căreia partea română a subliniat necesitatea respectării principiului liberei circulaţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro