Mergi la conţinutul principal

400.000 euro pentru Braiconf. Finanțare prin schema de ajutor de stat COVID-19

* finanțarea vine de la Raiffeisen Bank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, și este garantată de EximBank * fondurile ar urma să fie folosite pentru a acoperi plățile către furnizori, salarii, taxe către bugetul de stat și de asigurări sociale * Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere de 4,5 milioane lei * “Kaufland România” a renunțat la achiziția grupului imobiliar situat pe strada Școlilor, unde “Braiconf” își are sediul

 

Braiconf a primit o finanțare de 400.000 euro de la Raiffeisen Bank, garantată de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, anunță creditorul austriac pe propria pagină web. Potrivit comunicatului de presă, reprezentanții companiei brăilene au afirmat că pachetul de finanțare este un sprijin într-un moment foarte important și va fi folosit pentru desfășurarea activității în condiții optime. Mai precis, potrivit presei centrale, fondurile ar urma să fie folosite pentru a acoperi plățile către furnizori, salarii, taxe către bugetul de stat și de asigurări sociale. “Avem planuri ambițioase, prin care vrem să aducem marca Braiconf în secolul 21, într-un sector cum este industria textilă, în condițiile extraordinare pe care le trăim. Am traversat un an plin de provocări, iar una dintre cele mai mari preocupări ale noastre a însemnat siguranța resursei umane și, totodată, implementarea noii strategii pe mai multe segmente ale business-ului, de la componenta de retail, până la linia de produse 100% românești”, a declarat Silviu Dumitrache, președintele “Braiconf”.

 

“Kaufland” a renunțat să cumpere sediul “Braiconf”

Anunțul băncii austriece vine în contextul în care, la finele lunii mai, compania brăileană a dat publicității un raport privind decizia celor de la “Kaufland România” de a renunța la achiziția grupului imobiliar situat pe strada Școlilor la intersecția cu strada Grivița, unde de altfel “Braiconf” își are sediul. Mai exact, producătorul brăilean de cămăși a anunțat acționarii că vânzarea terenului fabricii din Brăila către retailerul Kaufland a eșuat, după ce cumpărătorul a cerut, pe 25 mai a.c., încetarea tranzacției. ”Braiconf SA informează acționarii și potențialii investitori că nu a fost semnat actul adițional la Antecontractul de vânzare-cumpărare pentru încasarea avansului prevăzut la punctul 6 din Hotărârea AGEA nr. 12/2021, Promitentul Cumpărător propunând, la data de 25.05.2021, încetarea Antecontractului” se arată într-un anunț publicat la Bursa de Valori București (BVB). Potrivit antecontractului semnat la 14 ianuarie, Kaufland România se angajase să plătească un avans de 0,9 milioane euro, plus TVA, pentru garantarea căruia beneficia de ipotecă asupra terenului. În adunarea generală din 12 aprilie, acționarii “Braiconf” au aprobat vânzarea terenului cu o suprafață de circa 10.000 mp, pe care se află fabrica actuală, la un preț de peste 7 milioane euro. Tot atunci, acționarii au aprobat și un program de investiții de 8,7 milioane euro pentru relocarea producției și a birourilor într-o clădire nou construită, sau una modernizată/renovată, pentru achiziția de echipamente și utilaje.

 

T1 2021 – pierdere de 0,8 milioane lei

Braiconf are o producție anuală de peste 800.000 cămăși pentru mărci precum “Eton”, “Porsche”, “Cartier”, “Harmont&Blane”, “Hermes”, “Kenzo”, “LVMH” precum și sub marcă proprie.

Compania a încheiat anul 2020 cu pierderi de 4,5 milioane lei, la același nivel ca în 2019, în timp ce veniturile s-au diminuat cu circa 14% la un nivel de aproximativ 36,3 milioane lei. De altfel datele de bilanț aferente primului trimestru din acest an arată o cifră de afaceri la jumătate comparativ cu 31 martie 2020, coborând la un nivel de 4,3 milioane lei. Și veniturile au cunoscut o evoluție similară în sensul că se situează la nivelul de 5,37 milioane lei, față de aproape 11 milioane lei la finele primului trimestru din 2020. Pierderea raportată pentru perioada de raportare este de 0,8 milioane lei.

Potrivit datelor publicate de BVB, “Braiconf” este controlată de “Industries Benjamin”, care deține un pachet de 45%, companie care, la rândul său, are în acționariat pe “Main Urban” SRL (controlată de antreprenorul Ștefan Constantin), dar și pe Silviu Bogdan Dumitrecu, președintele “Braiconf”.​ De asemenea, compania “Electroargeș Curtea de Argeș” deține 23,5% din acțiuni, în timp ce diverși acționari - persoane fizice și juridice dețin un pachet de circa 31,5%.

Braiconf este cea mai cunoscută marcă din industria textilă din România, cu o tradiție de 70 de ani pe piață.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro