Mergi la conţinutul principal

4.000 de lei, Marele Premiu al Festivalului Național de Muzică Folk „Chira Chiralina”

• vor mai fi acordate, de asemenea, alte cinci premii, în valoare totală de 8.000 de lei • înscrierile pentru preselecția online a Festivalului „Chira Chiralina” se fac până pe 3 noiembrie a.c., iar concurenții trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 și 35 de ani 

 

Brăila redevine capitala muzicii folk. Astfel, Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila organizează, în perioada 18-19 noiembrie 2023, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk „Chira Chiralina”. La ediția din acest an a festivalului, organizatorii pun la bătaie premii în valoare toală de 12.000 de lei: Marele Premiu (4.000 lei), Premiul I (2.500 lei), Premiul II (2.000 lei), Premiul III (1.500 lei), Premiul pentru cea mai buna creație (1.000 lei) și Premiul pentru virtuozitate instrumentală (1.000 lei). Mai pot fi acordate, de asemenea, și alte premii din alte surse și sponsorizări.

Eveniment național destinat promovării de noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk și continuator al unei importante tradiții a genului la Brăila, Festivalul include, de asemenea, mai multe recitaluri de muzică folk prin care tinerii concurenți, dar și publicul brăilean, vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului. Înscrierile pentru festivalul-concurs se fac până pe data de 3 noiembrie, iar preselecția va avea loc în intervalul 6-8 noiembrie 2023. Lista candidaților admiși va fi afișată pe site-ul instituției care organizează evenimentul (http://centruldecreatiebraila.ro/), în data de 9 noiembrie 2023.

La Festivalul Național de Muzică Folk „Chira Chiralina” se pot înscrie concurenți cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani împliniți până la data preselecției, iar concursul se desfășoară live. Câștigătorul Marelui Premiu al ediției precedente - în cazul de față Ana Maria Ivan - va susține un recital pe scena ediției de anul acesta a Festivalului, în calitate de invitat special.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro