Mergi la conţinutul principal

40 de oameni ai străzii, ajutați de Parohia ”Sf. Antonie”, din Vidin

* aceștia au primit hrană caldă, precum și alte daruri, în preajma Sfintelor Sărbători * zilnic, 20 de copii iau masa de prânz și participă la un program de tip ”afterschool” la Parohia ”Sf. Antonie cel Mare” * parohia brăileană ajută, de asemenea, 80 de persoane marginalizate social, cu venituri reduse, cărora li se oferă, în fiecare sâmbătă și la marile sărbători, câte o masă caldă

 

Milostenie creștină în preajma sărbătorii Nașterii Domnului.

În ziua de vineri, 17 decembrie a.c., prin strădania părintelui paroh Cristian Gagu, Parohia ”Sfântul Antonie cel Mare”, din cartierul Vidin, le-a oferit hrană caldă și pachete cu alimente (și alte daruri) celor 40 de oameni ai străzii, asistați ai Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgență Brăila (Adăpostul de Noapte) de pe Strada Eroilor.   

”Acest program eparhial intitulat ”Nimeni singur de Crăciun!” se desfășoară în baza unui protocol de colaborare încheiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Protoieria Brăila, cu Direcția de Asistență Socială Brăila. Prin activitatea social-filantropică de astăzi (17 decembrie – n.r.) la care au participat și tineri voluntari de la Parohia ”Sfântul Antonie cel Mare”, s-au oferit persoanelor adulte adăpostite în acest centru micul dejun și cina, precum și alte daruri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, părintele Rareș Bucur.

După cum precizam în paginile cotidianului nostru, din anul 2008, în cadrul parohiei brăilene ”Sf. Antonie cel Mare” funcționează un Centru Social-Educațional care a luat naștere prin osârdia și strădania preotului paroh Cristian Gagu și prin implicarea membrilor organismelor parohiale și a numeroși voluntari. O altă componentă socială pe care o desfășoară Parohia ”Sf. Antonie cel Mare” se adresează unui număr de 80 de persoane marginalizate social, cu venituri reduse sau fără posibilități de întreținere. Acestora li se oferă, în fiecare sâmbătă și la marile sărbători creștine, câte o masă caldă.

De asemenea, precizează părintele Rareș Bucur, centrul parohial amintit mai sus desfășoară un amplu program educațional de tip ”afterschool” pentru un număr de 20 de copii de la școlile din cartierul Vidin, intitulat ”Educație și viață spirituală. În cadrul programului, elevii beneficiază de meditații gratuite la principalele discipline studiate în învățământul gimnazial, oferite de profesori voluntari și tineri cu rezultate deosebite la învățătură, fii ai parohiei. De asemenea, celor 20 de copii li se oferă, zilnic, câte o masă de prânz.

Reamintim că, în preajma marilor sărbători creștine, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfășoară ample programe social-filantropice pentru ajutorarea copiilor săraci, a persoanelor singure și cu posibilități materiale reduse - aflate în situații cu risc social crescut - a familiilor sărace și bătrânilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro