Mergi la conţinutul principal

A 4-a doză de vaccin anti-Covid, la Brăila

* în cabinetele medicilor de familie din Brăila se poate face cea de-a 4-a doză de ser împotriva Covid-19 * în județul nostru ar fi eligibile, în acest moment,  peste 24.000 de persoane care s-au vaccinat deja cu primele 3 doze de vaccin de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna)

 

Brăilenii se pot vaccina cu cea de-a 4-a doză de ser anti-Covid. Potrivit Ministerului Sănătății, imunizarea se realizează la cerere, doar persoanelor peste 18 ani, care au fost vaccinate împotriva Covid-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna). Vaccinarea se poate face doar la medicii de familie, fiind disponibile în acest sens aproximativ 40 de cabinete în municipiu și județ.

La nivel național, administrarea celei de-a 4-a doze a început de luni, 16 mai, dar până acum la Brăila nimeni nu a solicitat această doză de ser, conform conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Trebuie să știți că vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după inocularea celei de-a 3-a doze și este recomandată, în special, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, după cum se arată în precizările Ministerului Sănătății. Astfel, dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată de Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) sau de certificatul digital.

Ultimul centru de vaccinare anti-COVID din județul Brăila, respectiv cel de tip drive-thru aflat în parcarea Brăila Mall, s-a închis pe 6 mai a.c., chiar mai devreme decât s-a estimat inițial, din cauza adresabilității mult prea scăzute a populației. Campania de vaccinare împotriva Covid-19 s-a încheiat luna trecută, iar de la 1 iulie a.c. va intra în vigoare noua politică de vaccinare anti-Covid, când românii se vor mai putea imuniza doar la medicii de familie. Până atunci însă, cei interesați se mai pot vaccina fie cu doza 1, 2, 3 sau, mai nou, a 4-a în cabinetele medicilor de familie, fiind practic o perioadă de tranziție de la vaccinarea de tip campanie împotriva Covid-19 la vaccinarea ca parte a Programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății.

În campania de vaccinare, în județul Brăila s-au imunizat, cu cel puțin o doză peste 167.000 de persoane, din care peste 99.000 au schema completă. În ceea ce privește doza a 3-a de ser, atât cea de la Pfizer cât și de la Moderna, în județul Brăila, a fost administrată la peste 24.000 de persoane, acestea fiind eligibile deci pentru cea de-a 4-a doză de ser.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro