De la 1 septembrie vor fi reînfiinţate posturile de poliţie comunale devenite nefuncţionale în urmă cu aproape un an, la propunerea şefului Poliţiei Române de atunci, Liviu Popa, care susţinea că acestea reprezintă un "lux". Studiile şi analizele efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au arătat, însă, cu totul altceva, motiv pentru care s-a decis ca posturile de poliţie să funcţioneze din nou. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila au fost reînfiinţate 38 de posturi de poliţie rurală, care vor fi subordonate celor 5 secţii de poliţie rurală. Acestea se vor adăuga celor două deja existente, ce nu au putut fi desfiinţate datorită specificului zonei: Măraşu şi Frecăţei din IMB
"Studiile au demonstrat că această formă de organizare a poliţiei rurale va eficientiza activitatea de patrulare, creşterea gradului de mobilitate a efectivelor de poliţie în mediul rural şi sporirea prezenţei în teren a poliţiştilor, ceea ce va conferi cetăţenilor sentimentul de siguranţă. De asemenea, reînfiinţarea posturilor de poliţie comunale va duce la creşterea gradului de cunoaştere a problemelor cetăţenilor, a îmbunătăţirii comunicării cu aceştia, precum şi la intervenţia operativă în soluţionarea unor cazuri semnalate", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Astfel, Secţia 1 de Poliţie Rurală Brăila va avea în subordine nouă posturi de poliţie comunală din: Cazasu, Gemenele, Râmnicelu, Romanu, Salcia Tudor, Vădeni, Siliştea, Scorţaru Nou şi Măxineni.
De Secţia 2 de Poliţie Rurală Brăila aparţin tot nouă posturi de poliţie din Frecăţei, Măraşu, Gropeni, Movila Miresii, Unirea, Traian, Tudor Vladimirescu, Tichileşti şi Chiscani. Secţia 3 de Poliţie Rurală Făurei are în subordine opt posturi comunale: Cireşu, Vişani, Galbenu, Jirlău, Surdila Greci, Ulmu, Dudeşti şi Surdila Găiseanca, iar Secţiei 4 de Poliţie Rurală Ianca îi sunt subordonate cinci posturi comunale: Bordei Verde, Şuţeşti, Mircea Vodă, Racoviţa şi Gradiştea. Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru va avea în subordine nouă posturi comunale: Zăvoaia, Berteşti, Ciocile, Roşiori, Stăncuţa, Tufeşti, Victoria, Bărăganu, Viziru.
Tot începând cu 1 septembrie, 38 de agenţi de poliţie au fost împuterniciţi să îndeplinească atribuţiile specifice şefului de post, urmând să fie organizat concurs pentru ocuparea funcţiilor.
Celelalte două funcţii de şef de post, la Măraşu şi Frecăţei, au fost ocupate în forma de organizare anterioară, întrucât acestea nu au putut fi desfiinţate. "În funcţie de zona de competenţă teritorială şi a situaţiei operative, la fiecare post de poliţie comunal îşi vor desfăşura activitatea un şef de post şi de la unul la cinci ajutori de şef de post", a mai adăugat sursa citată.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.