Mergi la conţinutul principal

37.000 euro amenzi pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă brăileni au avut o lună încărcată în octombrie, efectuând nu mai puţin de 331 de controale, una dintre priorităţi fiind descurajarea fenomenului muncă fără forme legale. Potrivit datelor prezentate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, din totalul de peste 300 de controale, circa 200 au avut ca tematică respectarea de către angajatori a legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă (RM), în timp ce 130 de controale au vizat aspecte legate de sectorul sănătate şi securitate în muncă (SSM). Ca urmare a acestor controale, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 223.400 lei, cele mai mari sancţiuni fiind aplicate în domeniul relaţiilor de muncă (RM). De exemplu, din totalul de 314 amenzi aplicate, cele mai multe au fost în domeniul relaţiilor de muncă, însumând valoric 184.100 lei, faţă de 39.300 lei valoarea amenzilor aplicate în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă (SSM). "Din totalul de 184.100 lei reprezentând amenzi pentru sancţionarea firmelor care nu respectau legislaţia în domeniul relaţiilor de muncă, 156.000 lei, adică aproximativ 37.000 euro, au fost numai amenzile aplicate ca urmare a depistării cazurilor de muncă fără forme legale. Mai precis, a fost vorba de 25 de angajatori depistaţi în cursul lunii trecute că foloseau la muncă 52 de persoane fără a întocmi documentaţia legală privind angajarea acestora", ne-a declarat inspectorul şef al ITM Brăila, Victor Voiculeţ.

De precizat că în aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost înregistrate doar 16 cazuri în care 23 de persoane munceau fără forme de angajare, amenzile fiind de 34.500 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro