36 cazuri depistate la elevii brăileni în urma testelor de salivă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

36 cazuri depistate la elevii brăileni în urma testelor de salivă

* acestea urmează să fie verificate și prin teste PCR

 

Un număr de 36 elevi brăileni au fost depistați pozitiv cu Covid-19 în urma testării cu teste rapide antigen pe bază de salivă făcută luni, 31 ianuarie. Așa cum ne-a precizat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brăila, elevii urmează să facă teste PCR care să confirme rezultatele testelor rapide de salivă.

Reamintim că numărul de cazuri Covid-19 în școli este în creștere atât în Brăila, cât și în toată țara. Potrivit Ministerul Educației, la sfârșitul săptămânii trecute, pe 28 ianuarie, la nivel național erau confirmate 26.974 cazuri Covid-19 în rândul elevilor și 7.307 în rândul angajaților din școli. Aproape 3.600 de clase/grupe învățau în sistem online, iar 108 unități școlare și-au suspendat total cursurile fizice.

În Brăila, Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci” este prima unitate de învățământ din Brăila care trece integral în online timp de 10 zile, începând de astăzi, după ce șase cazuri au fost depistate în rândul profesorilor. Deși în mod normal, așa cum prevede metodologia, o școală se închide atunci când sunt depistate câte 3 cazuri Covid-19 la 50% din numărul total de grupe/clase, Colegiul ”Mugroci” a luat decizia de a trece în online din cauză că întreg orarul a fost dat peste cap, adică profesorii liceului nu reușeau să acopere și cursurile fizice pentru colegii care s-au îmbolnăvit.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brăila nu exclude ca în perioada următoare și alte școli să treacă în online din cauza numărului de îmbolnăviri.

Următoarea testare a elevilor brăileni are loc joi, 3 februarie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro