Mergi la conţinutul principal

3,5 milioane lei pentru reabilitarea taluzului Falezei Dunării

• aceasta este valoarea licitației “Amenajare taluz Faleza Dunării în scopul valorificării identității locale”, în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene • lucrărilor vor viza refacerea aleilor pietonale, scărilor de acces și piațetei din Strada Pensionatului, dotarea zonei cu mobilier urban și panouri digitale de informare

 

Încet, dar sigur, se mișcă lucrurile privind schimbarea aspectului Falezei Dunării. Recent, Primăria Municipiului Brăila a lansat o licitație pentru începerea lucrărilor în cadrul proiectului “Amenajare taluz Faleza Dunării în scopul valorificării identității locale”. Potrivit anunțului publicat pe e-licitatie.ro, portalul achizițiilor publice, contractul are o valoare estimată totală de 3.520.850 lei (din fonduri europene) și include atât servicii de proiectare, cât și execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Așa cum se specifică în caietul de sarcini, proiectul constă în reabilitarea și amenajarea unei zone de agrement pe taluzului Falezei Dunării Brăila. Lucrările vor viza refacerea aleilor pietonale cu dale de piatră naturală, adică se va reface infrastructura aleilor pietonale pe zona mediană de taluz, păstrându-se aceleași dimensiuni cu cele ale aleilor existente și aceleași trasee pietonale. De asemenea, se vor reface parapeții și balustradele pe zona mediană taluz. Se va interveni și asupra scărilor de acces și piațeta cu dale din piatră naturală sau artificială din Str. Pensionatului către Faleza inferioară a Dunării, respectiv Str. Fața Portului (se va reface infrastructura scărilor de acces existente și a piațetei semicirculare existente, păstrându-se aceleași dimensiuni). Proiectul mai prevede amenajarea de locuri de relaxare cu amplasare mobilier urban, montarea unor panouri digitale informative și refacerea sistemul de iluminat public.

La capitolul dotări, se va cumpăra mobilier - 20 de bănci stradale și 20 de coșuri de gunoi, un ansamblu format din pergolă/parasolar cu bancă de exterior (5 bucăți). Băncile vor fi realizate din materiale pentru exterior (lemn/metal/beton), la fel și coșurile de gunoi. De asemenea, vor fi cumpărate și 10 panouri digitale display exterior, pe care vor putea rula fotografii, filme, materiale de promovare etc., un sistem de supraveghere video format din minim 16 camere amplasate de-a lungul zonei nou create. 

Ofertele pentru această licitație se depun până pe 29 martie, ora 15.00. Perioada de realizare a documentației tehnice/proiectare este de o lună de la atribuirea contractului, iar perioada de execuție a lucrărilor este de șase luni.

Reamintim că proiectul “Amenajare taluz Faleza Dunării în scopul valorificării identității locale” este finanțat prin Programul pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, Măsura 2.1. – Revitalizarea și valorificarea identității locale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro