Mergi la conţinutul principal

35 de copii din Chercea, Mărtăceşti, Cazasu şi Romanu - o zi de relaxare şi distracţie în Staţiunea Lacu Sărat

* copiii au fost oaspeţii Aşezământului "Sf. Mare Mucenic Pantelimon", în cadrul programului eparhial de tabere gratuite desfăşurat în anul 2022 * transportul şi cele necesare taberei au fost asigurate de cele patru parohii participante

 

 

 

 

O zi de tabără gratuită şi de distracţie pentru copiii din patru parohii brăilene, cu sprijinul preoţior parohi şi a credincioşilor.

"O zi de tabară i-a înfrăţit şi i-a bucurat pe copiii din patru parohii brăilene. În ziua de 8 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Parohiile "Sf. Mina" din municipiul Brăila, Mărtăceşti, Cazasu şi Romanu au organizat o zi de tabără comună în cadrul Aşezământului "Sf. Pantelimon" - Lacu Sărat. Tansportul copiilor şi cele necesare pentru această zi au fost asigurate din resursele proprii ale parohiilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareş Bucur.

A fost de ajuns pentru a le oferi celor 35 de copii din Chercea (Brăila), Mărtăceşti, Cazasu şi Romanu o experienţă deosebit de frumoasă, antrenantă, de neuitat, demnă de vacanţa mare.

Aceştia şi-au început ziua de 8 august la primele ore ale dimineţii cu o rugăciune comună în capela Aşezământului "Sf. Pantelimon" Lacu Sărat, aşa cum se cuvine unor buni creştini. A urmat un recital de cântece, prezentat de Ansamblul vocal-instrumental "Mărtăceşti", din localitatea cu acelaşi nume, şi de colegii lor de la Ansamblul "Sf. Mina", din Brăila. Pe parcursul zilei, copiii au jucat şah, au participat la un prânz copios oferit în foişorul aşezământului şi au participat la nenumărate alte jocuri şi activităţi recreativ-educative.

La finele zilei, cei 35 de copii, însoţiţi de păstorii lor duhovniceşti, au vizitat Mănăstirea "Sf. Mare Mucenic Pantelimon", din Staţiunea Lacu Sărat, precum şi expoziţia de obiecte tradiţionale din cadrul muzeului sfântului aşezământ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro