32 de copii din Chiscani și Scorțaru Nou, oaspeții Mănăstirii „Sf. Pantelimon” Lacu Sărat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

32 de copii din Chiscani și Scorțaru Nou, oaspeții Mănăstirii „Sf. Pantelimon” Lacu Sărat

• le-a fost ghid maica Iustina, care le-a prezentat muzeul etnografic din incinta ansamblului mănăstiresc • la finalul zilei, copiii s-au bucurat de o agapă pregătită de darnicile monahii de la Lacu Sărat • activitatea face parte din Programul eparhial „Vacanța din pridvorul Bisericii”, desfășurat în fiecare an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian

 

Zeci de copii din localitățile Chiscani și Scorțaru Nou au beneficiat, zilele trecute, de o zi de relaxare la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” Lacu Sărat, în cadrul unui amplu program eparhial derulat, în ultimii ani, în județele Brăila și Galați.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă în această perioadă Programului eparhial de tabere pentru tineri și copii „Vacanța din pridvorul Bisericii”. În lunile iulie şi august, peste 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani participă, în 30 de centre parohiale, mănăstiri şi aşezăminte din Arhiepiscopia Dunării de Jos, la taberele organizate sub coordonarea preoţilor şi a cadrelor didactice voluntare”, precizează, într-un comunicat, pr. Rareș Bucur.

Astfel, zilele trecute, 32 de copii din parohiile brăilene Chiscani 1 şi Scorţaru Nou au fost beneficiarii activităţilor recreative organizate în cadrul acestui program eparhial. Copiii, însoțiți de preoții de la parohiile de unde provin, împreună cu profesori voluntari, au vizitat Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ din Staţiunea Lacu Sărat, judeţul Brăila. După rugăciunea din biserica din lemn a mănăstirii, copiii au mers la muzeul etnografic din incinta ansamblului mănăstiresc, amenajat cu multă măiestrie și pricepere de maica Iustina.

„Monahia le-a fost ghid vizitatorilor, prezentându-le exponatele cuprinse în colecția de obiecte autentice populare româneşti, mobilier, ceramică, obiecte de uz casnic, ţesături de interior, costume tradiţionale, meşteşuguri, dar și accesorii şcolare semnificative din istoria învăţământului românesc. În continuare, au fost desfășurate mai multe activități adecvate zilelor de vacanță în parcul din vecinătatea mănăstirii, iar la final toţi s-au bucurat de o agapă pregătită cu mult drag de darnicile monahii de la Mănăstirea „Sf. M. M. Pantelimon” Lacu Sărat”, a mai precizat pr. Rareş Bucur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro