Astfel, pentru alegerile locale de duminica s-au organizat in tot judetul 249 de sectii de votare, din care 119 sint pe teritoriul municipiului. Sectiile vor fi pazite de catre lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea de Jos" Braila, Politiei de Frontiera, Politiei Comunitare si Politiei Transporturi Fluviale, astfel: 143 de sectii - din care 44 in municipiu si 99 in judet, de catre IPJ Braila, 41 de sectii - din care 32 in municipiu, 2 in Faurei, 5 in Ianca si 2 in Insuratei, de catre IJJ Braila, 17 sectii - din care 13 in municipiu, 2 in Insuratei, 1 in Faurei si 1 in Ianca de catre ISU Braila, 19 sectii din care 2 in municipiu si in 17 in judet de catre Politia de Frontiera, 26 de sectii - din care 25 in municipiu si 1 in Ianca - Politia Comunitara si 3 sectii din municipiu, Politia Transporturi Fluviale.
Pentru aceste alegeri au fost tiparite 4 tipuri de buletine de vot, unul pentru primari, unul pentru presedintele CJ, unul pentru consiliile locale si unul pentru Consiliul Judetean. Astfel, au fost tiparite 349.484 buletine pentru consiliile locale, 346.714 buletine pentru presedintele CJ, 346.806 pentru Consiliul Judetean si 349.329 pentru primari, in total 1.392.332 buletine de vot. Pentru tiparirea buletinelor de vot s-a luat in calcul numarul cetatenilor cu drept de vot din judet plus o marja de 10%. Precizam ca in judetul Braila exista 314.925 braileni cu drept de vot, din care 192.577 numai in municipiul Braila.
Accesul interzis cu aparatura de preluare imagini sau de inregistrare la vot
Cei care in ziua respectiva nu se pot deplasa, din cauza unor probleme medicale grave, la sectia de votare la care sint arondati, pot solicita urna mobila printr-o cerere scrisa, la care vor atasa si documentele care atesta situatia medicala in care se afla alegatorul. Persoanele internate in diferite unitati spitalicesti pe perioada votarii vor face, de asemenea, o cerere scrisa adresata sectiei de votare la care este arondat spitalul. Acelasi lucru se va intimpla si cu persoanele aflate in penitenciare. In ce ii priveste pe cei retinuti in arestul Politiei, acestia vor putea solicita urna mobila tot in baza unei cereri scrise. Precizam ca anul acesta a fost introdusa ca prevedere legala interzicerea accesului in cabinele de vot cu orice fel de aparatura de preluare imagini sau de inregistrare. BEC a luat aceasta decizie pentru a limita tentativele de control asupra votului unora dintre alegatori si pentru asigurarea caracterului secret si liber exprimat al votului. Cei care detin astfel de aparaturi, inclusiv telefoane mobile cu astfel de functii, sint obligati sa le predea comisiei pina la iesirea din cabina de vot, cind le vor fi returnate.