Mergi la conţinutul principal

30.000 euro pentru 120 de zile de îngrijiri medicale

Sentinţă în cazul accidentului rutier surprins în urmă cu doi ani de camerele de supraveghere amplasate la intersecţia Şcolilor cu Griviţei. 

Magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe Florin Oancea, în vârstă de 34 de ani, autorul accidentului, la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Instanţa a admis, totodată, acţiunea civilă formulată de victima accidentului rutier şi a obligat societatea asiguratoare să-i plătească acesteia suma de 30.000 de euro daune civile plus 2.442 lei daune materiale. Despăgubiri vor primi, de asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila (4.845 lei) şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila. Niciuna dintre părţile implicate în procesul penal nu a declarat apel împotriva sentinţei judecătoreşti.

Două femei accidentate pe trecerea de pietoni

Brăileanul Florin Oancea a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, după ce a accidentat două femei care traversau strada pe zebră, una dintre victime având nevoie de 100 - 120 de zile de îngrijiri medicale. La finalizarea anchetei penale, raportul de expertiză tehnică efectuată de specialişti l-a găsit pe conducătorul auto răspunzător de producerea accidentului rutier.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori în dosarul penal nr. 1830/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 24 octombrie 2013, în jurul orei 14:00, inculpatul Florin Oancea se deplasa pe strada Şcolilor. Oancea conducea un autoturism marca Fiat Albea, pe direcţia de mers B-dul Independenţei - B-dul Dorobanţilor, pe banda a II-a. În momentul în care a ajuns la intersecţia străzii Şcolilor cu Griviţei, Florin Oancea a virat stânga.
În acelaşi timp, precizează anchetatorii, brăilencele Vasilica Bosoi şi Elisaveta Jalbă se deplasau dinspre strada Roşiori către strada Plevna. Au ajuns la intersecţia semaforizată dintre străzile Şcolilor şi Griviţei. Cum semaforul destinat pietonilor indica culoarea verde, cele două femei s-au angajat în traversarea străzii Griviţei, dinspre B-dul Dorobanţilor către B-dul Independenţei, pe marcajul pietonal.
În acel moment, cele două femei au fost surprinse şi accidentate de autoturismul condus de Florin Oancea, care virase stânga, în condiţiile în care semaforul pentru pietoni indica verde. Până la sosirea poliţiei, victimele accidentului rutier au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde li s-a acordat îngrijiri medicale. Conducătorul auto nu consumase alcool, iar viteza de deplasare a autoturismului în momentul impactului a fost de 22 km/oră, potrivit expertizei tehnice auto efectuate pe parcursul anchetei penale. Chiar şi aşa, cele două femei au avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.
Victimele accidentului rutier au formulat plângere penală împotriva lui Forin Oancea pe 25 noiembrie 2013. Procurorii au dispus clasarea cauzei în ceea ce o priveşte pe Elisaveta Jalbă, pentru că leziunile suferite de ea au necesitat 7 - 9 zile de îngrijiri medicale. În schimb, celălalt pieton, Vasilica Bosoi, a avut nevoie de 100 - 120 de zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal.
În momentul în care a fost audiat, conducătorul auto implicat în accident a declarat că nu le-a văzut pe cele două femei pe trecerea de pietoni din cauza unui autoturism care s-ar fi aflat în faţa sa şi care a efectuat aceeaşi manevră de viraj la stânga. În replică, anchetatorii au precizat că imaginile surprinse de camerele de supraveghere din intersecţia sus-menţionată infirmă declaraţiile inculpatului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro