Mergi la conţinutul principal

30 de nevoiași din satul Perișoru au primit îmbrăcăminte și încălțăminte

* au fost, de asemenea, ajutate, familii din localitățile Jirlău, Găiseanca și Stăncuța * în săptămâna 11-15 mai 2020, la nivelul eparhiei Dunării de Jos, au fost sprijinite peste 2.600 de persoane, iar valoarea ajutoarelor distribuite a ajuns la 147.000 de lei

 

 

 

Faptele bune săvârșite, încă de la începutul crizei generate de pandemia de coronavirus, de preoții de la Dunărea de Jos, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian, par să nu mai contenească.

După donația făcută, zilele trecute, Spitalului Județean de Urgență Brăila, a venit rândul Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați să intre în posesia unui aparat de ventilație Philips Trilogy Evo și a aparaturii medicale necesare acestuia. Donația, făcută de Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian și cu sprijinul unor sponsori, a fost de 80.000 de lei.

Au fost, de asemenea, ajutate sute de persoane - tineri, familii cu posibilități materiale reduse, bătrâni și sărmani asistați ai cantinelor sociale parohiale. Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în perioada 11-15 mai 2020, parohiile din cele două județe aparținătoare, precum și centrul eparhial au ajutat nu mai puțin de 2.632 persoane. În această perioadă, Biserica a făcut donații de aproape 147.000 de lei.

În afară de donațiile făcute de parohiile din județul vecin (spre exemplu, 19 elevi din Galați au primit calculatoare, tablete și telefoane mobile ca să poată comunica cu profesorii), patru parohii din județul Brăila au ajutat zeci de persoane nevoiașe, oferindu-le alimente, bani, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Astfel, Parohia Perișoru din cadrul Protopopiatului Făurei a oferit articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru 30 de oameni nevoiași din localitate. Valoarea bunurilor donate de parohia brăileană a fost de 9.000 de lei. Parohia Jirlău, din cadrul aceluiași protopopiat, precum și parohia Găiseanca au oferit ajutoare financiare de 600 de lei pentru trei persoane aflat în dificultate.

Nu în ultimul rând, parohia Stăncuța, din cadrul Protopopiatului Însurăței, a oferit alimente de strictă necesitate, neperisabile, pentru 30 de nevoiași din localitate, iar acțiunile filantropice continuă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro