Mergi la conţinutul principal

281.000 de lei - ajutorul umanitar acordat de Eparhia Dunării de Jos refugiaților ucraineni

* potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, parohiile brăilene au contribuit cu ajutoare de peste 50.000 de lei * pe primul loc la dărnicie se află Parohia "Sf. Filofteia", din cartierul Nedelcu P. Chercea, care a cazat refugiați ucraineni încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina * de la declanșarea războiului din Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a donat ajutoare de circa 38 de milioane de lei refugiaților

 

Ajutorul umanitar acordat de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos de la începutul crizei generate de invazia rusă în Ucraina depășește suma de 281.000 de lei, precizează purtătorul de cuvânt al Eparhiei, pr. Rareș Bucur. Suma include alimente, îmbrăcăminte, produse igienico-sanitare, apă îmbuteliată, medicamente, pături etc. donate de credincioșii de la Dunărea de Jos și trimise refugiaților, fie celor aflați în România, fie celor rămași în Ucraina.

Din această sumă, contribuția Protopopiatului Brăila este de aproximativ 50.000 de lei. Cu donații de peste 24.000 de lei, Parohia "Sfânta Filoteia" din cartierul Nedelcu P. Chercea, este fruntașă la dărnicie, fiind urmată de alte parohii brăilene ("Sf. Ilie", "Sf. Parascheva", "Nașterea Domnului", "Sfinții Arhangheli" etc). La Centrul social al Parohiei "Sf. Filofteia" Chercea și-au găsit adăpost multe familii de refugiați ucraineni, încă de la începutul exodului. La ora actuală, centrul mai găzduiește o familie de refugiați ucraineni formată din cinci persoane.

Reamintim că, în ziua de 3 martie 2022, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat suma de 35.000 de lei Episcopiei Basarabiei de Sud pentru ajutorarea a 120 de persoane refugiate, cărora li s-a asigurat cazare la Cahul și la Ciamurlia. În aceeași zi, a fost donată suma de 15.000 de lei Episcopiei Tulcii, pentru achiziționarea de alimente pentru refugiații care ajung în județul Tulcea, pe la Vama Isaccea. A doua zi, preoți de la Centrul Eparhial și din cadrul Protopopiatelor Brăila și Galați s-au mobilizat și au trimis către Episcopia Tulcii nu mai puțin de 80 de pături, 400 de geci, produse de igienă personală, alimente de primă necesitate și apă îmbuteliată, achiziționate cu sprijinul credincioșilor. Toate acestea au fost oferite refugiaților din Ucraina care au trecut în țara noastră pe la Vama Isaccea.

Potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române, ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanșarea războiului din Ucraina și până la începutul lunii iulie 2022 a fost de 37.607.236 lei. Concomitent, se află în desfășurare Campania Patriarhiei Române "Donează sânge pentru Ucraina".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro