28 aprilie - Ziua internațională a sănătății și securității în muncă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

28 aprilie - Ziua internațională a sănătății și securității în muncă

* an de an, pe 28 aprilie, se sărbătorește Ziua internațională a sănătății și securității în muncă, cunoscută și drept Ziua comemorării victimelor accidentelor de muncă * "Sănătatea și siguranța la locul de muncă este un drept fundamental al lucrătorilor!"- a fost  tema anului 2021 * obiectivele urmărite în 2021 vizează oprirea răspândirii pandemiei și reducerea accidentelor de muncă

 

În fiecare an, pe 28 aprilie, se sărbătorește Ziua internațională a sănătății și securității în muncă, cunoscută și drept Ziua comemorării victimelor accidentelor de muncă.

"Anul acesta, în contextul pandemiei de Covid-19 - una dintre cele mai mari provocări cu care s-au confruntat societățile, a fost pus un accent deosebit pe sănătatea și siguranța la locul de muncă. Pentru a putea depăși această provocare, pentru a opri răspândirea bolii și pentru a asigura un mediu de lucru sigur și sănătos - atât pentru telelucrători, cât și pentru cei care revin la locul de muncă - trebuie asigurate echipamente individuale de protecție, specifice fiecărei activități desfășurate, precum și materiale igienico-sanitare", a precizat Liviu Arhire, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila.

Nu întâmplător, tema anului 2021 este: "Sănătatea și siguranța la locul de muncă este un drept fundamental al lucrătorilor!".

Potrivit sursei citate, având în vedere faptul că, la anumite locuri de muncă, lucrătorii pot fi expuși la un virus inclus în categoria agenților biologici angajatorii trebuie să facă o evaluare a riscurilor la locul de muncă și să ia măsuri adecvate. La nivel global, protecția salariaților se poate realiza prin întărirea colaborării și a dialogului social dintre patronate și organizațiile sindicale existente la nivelul societăților, precum și prin acțiuni de verificare a respectării legislației referitoare la sănătatea și securitatea în muncă.

"Un alt deziderat urmărit îl reprezintă reducerea accidentelor de muncă, acest lucru fiind posibil prin promovarea și crearea de locuri de muncă decente și sigure, pentru a reduce numărul accidentelor de muncă și al îmbolnăvirilor profesionale care, nu de puține ori, produc pierderi de vieți omenești. Promovarea continuă a unei culturi preventive de securitate și sănătate în muncă se realizează prin asigurarea mediului de lucru sigur și sănătos, printr-un sistem de drepturi și responsabilități unde principiului prevenirii i se acordă cea mai mare responsabilitate", a mai precizat inspectorul șef al ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro