Mergi la conţinutul principal

27 octombrie, termen limită pentru prima plată a impozitului pe venit

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) îi avertizează pe agricultorii brăileni că mai sunt doar câteva zile în care pot plăti fără penalităţi prima rată/ tranşă a impozitului pe venit.
"27 octombrie este termenul de plată a primei rate din impozitul pe veniturile din activităţile agricole impuse pe norme de venit, iar 15 decembrie este termenul limită de plată pentru cea de-a doua tranşă din acest impozit", a comunicat Violeta Gîdei, consilier în cadrul Compartimentului "Comunicare - Relaţii Publice" al Finanţelor.
Pe lângă impozitul de 16 % pentru veniturile din activităţi agricole, se achită, până la datele menţionate, şi cota de 5,5 % - contribuţie la asigurările sociale şi de sănătate.
Reamintim că atât contribuţia cât şi impozitul au fost stabilite prin deciziile de impunere emise în urma formulării de către contribuabili a declaraţiilor 221, care trebuiau depuse până la data de 26 mai.
Agricultorii vizaţi sunt aceia care cultivă plante (cereale, oleagenoase, cartofi, sfeclă, tutun, hamei, legume, leguminoase boabe, pomi, vie, flori şi plante ornamentale ) sau exploatează plantaţii agricole, cresc animale (vaci, bivoliţe, capre, oi, porci pentru îngrăşat, albine, păsări de curte) pentru care s-au stabilit norme de venit.
"Normele de venit pentru anul 2014 utilizate la nivelul judeţului Brăila pot fi consultate şi pe site-ul www.anaf.ro. Obligaţiile fiscale pot fi achitate la circumscripţiile fiscale de care aparţin agricultorii sau la primăriile de domiciliu", a adăugat Violeta Gîdei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro