26.000 euro, bani de la stat pentru afaceri noi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

26.000 euro, bani de la stat pentru afaceri noi

Veşti bune pentru antreprenorii care doar ce pornesc la drum în afaceri: s-a stabilit perioada în care se fac înscrierile în Programul Start 2016, prin care se poate obţine finanţare nerambursabilă de la stat de până la 120.000 lei, echivalentul a circa 26.000 euro.
Secretarul de stat pentru IMM-uri, Claudiu Vrînceanu a declarat, într-un interviu acordat StartupCafe.ro, că înscrierile în Program se vor face pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale (aippimm.ro), într-o aplicaţie online care va fi disponibilă în perioada 16 - 30 august. Programul adresat tinerilor afacerişti cu scopul de a le dezvolta abilităţile antreprenoriale şi a facilita accesul acestora la finanţare - START 2016, va avea un buget total de 17 milioane lei, bani care, potrivit calculelor şi etimărilor Executivului, ar ajunge pentru cel puţin 144 startup-uri.
După cum spuneam, în cadrul programului, un IMM poate accesa maximum 120.000 de lei (circa 26.000 euro), reprezentând cel mult 90% din investiţia totală pe care se angajează să o realizeze. În plus, beneficiarul va suporta şi TVA neeligibilă. Regula jocului este aceeaşi: solicitantul realizează întreaga investiţie cu banii proprii, statul îi certifică acest efort şi apoi îi face decontul în limita a 90%.
Finanţarea nerambursabilă START 2016 poate fi accesată de IMM-urile cu maxim 249 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, ori active totale de până la 43 milioane euro. Lista de cerinţe minime mai cuprinde: au capital social integral privat; nu au beneficiat de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul programului în anii anteriori, au cel mult 2 ani de la înfiinţare şi înregistrare la Registrul Comerţului; nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale.
Lista cumpărăturilor eligibile în program cuprinde, printre altele, echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor pentru care s-a solicitat finanţare, aparate şi instalaţii de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice, aparate de marcat electronice fiscale, autoutilitare, brevete de invenţie, mărci de produse şi servicii, software pentru comerţul on-line, echipamente IT tehnică de calcul, mobilier, birotică, sisteme de protecţie, precum şi realizarea unui site pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate.
Cele mai bune punctaje se acordă pentru aplicaţiile din partea firmelor care activează în producţie sau programare IT, investesc în mijloace fixe peste 60% din valoarea cheltuielilor pentru care cer banii de la stat, angajează cel puţin 4 salariaţi, din care 2 absolvenţi sau şomeri, investesc în echipamente IT, iar firma reinvesteşte măcar 50% din profitul anual.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro