Mergi la conţinutul principal

2.500 cadouri de sărbători de la Clubul Interact Brăila

* cadourile au fost oferite prin proiectul ”O facem”, ajuns la a doua ediție * pe lângă darurile oferite copiilor și adolescenților nevoiași, echipa Interact a donat jucării și haine pentru o instituție medicală  din Brăila, pentru patru școli din municipiu și una din mediul rural, dar și pentru o parohie din județul Brăila și o cantină parohială din oraș

 

Cu ocazia sărbătorilor, Clubul Interact Brăila, în parteneriat cu Rotary Club Brăila, Velocity Robotics Brăila, Simbio Brăila și Filarmonica ”Lyra”, a organizat cea de-a doua ediție a proiectului ”O facem”, proiect prin care au fost dăruite cadouri unor copii și adulți din medii defavorizate. Proiectul a început pe 1 decembrie și într-o primă etapă s-au strâns donații de haine, jucării, rechizite, dulciuri, iar Clubul Interact a contribuit și financiar prin cumpărarea de dulciuri, jucării și rechizite. Odată strânse donațiile, acestea au fost sortate și ambulate în cadouri, în total fiind oferite 2.500 de pachete pentru copii și adulți care aveau nevoie de o mică bucurie de sărbători. De asemenea, în cadrul campaniei s-au făcut donații consistente în jucării și haine pentru o instituție medicală din Brăila, pentru patru școli din municipiu și una din mediul rural, dar și o parohie din județul Brăila și o cantină parohială din oraș. Voluntarii Interact au ajuns și la o familie din Gropeni, unde copiii au primit cadouri de Crăciun, iar părinții un sprijin financiar de 1.000 lei.

Proiectul ”O facem” s-a desfășurat la nivel național, iar amploarea acțiunii derulate a plasat Brăila printre orașele cu cele mai multe donații strânse.

”Entuziasmul tinerilor, dorința lor de a dărui, de a-i face și pe ceilalți fericiți au constituit reperele fundamentale ale acestui proiect, care, de fapt, a fost mai mult decât un proiect, a fost o mișcare ce a reunit timp de trei săptămâni energia unor adevărați tineri devotați. După ore, până seara târziu, printre teze și lucrări, tinerii voluntari au primit donațiile, au împachetat daruri și apoi le-au dus copiilor sau comunităților. Parte din această autentică echipă, în calitate de coordonator Interact, am trăit alături de tineri starea de bucurie totală alimentată de certitudini:  oriunde vor fi ei vor face Bine, vor avea un răspuns la semnul Cetății, vor avea opinii și vor acționa. Îi felicit pe copiii aceștia minunați, urându-le să fie mereu inspirați și să respecte valorile existenței noastre. Mulțumim oamenilor care ne-au ajutat pentru a ajuta!”, a declarat prof. Ana Coman, coordonatoarea proiectului.

Mai trebuie menționat că la această ediție a proiectului au participat 80 de voluntari de la Interact, Velocity și Simbio Brăila.

”Mă simt onorat să fac parte dintr-o echipă atât de specială, cu oameni care îmi împărtășesc dorința de a face bine în comunitatea mea. După multe ore de muncă aproape în fiecare zi, la finalul cărora puteam observa progrese mici, constând în grămezi de haine sortate pe vârste sau pachete terminate, gata de transportat către o cauză umanitară, acum că am ajuns cu adevărat la finalul acestui proiect pot spune că efortul a meritat din plin. Am fost cuprinși de satisfacție când am împărțit copiilor cadouri, răspândind printre ei spiritul Crăciunului și arătându-le că nu sunt uitați de lume, că există persoane cărora le pasă de ei. În final aș vrea să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri fără de care nu am fi reușit să ducem la bun sfârșit această acțiune și tuturor voluntarilor care au împachetat și sortat donații ore în șir, dar și persoanelor care au crezut în noi și au donat pentru proiectul nostru!”, a afirmat și Răzvan Anghel, președintele Interact Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro