Mergi la conţinutul principal
Reciclarea câștigă teren

250 de brăileni s-au mobilizat să colecteze deșeuri în schimbul călătoriilor cu autobuzul

* este vorba de campania "România Schimbă PET-ul cu biletul" desfășurată în data de 16 septembrie, la Kaufland * în total, la nivel național, peste 12.000 de persoane, din 63 de orașe, au participat la campania inițiată de asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor * acestea au colectat 87.000 de deșeuri

 

Nu mai puțin de 250 de brăileni au luat parte în data de 16 septembrie a.c., la cea mai amplă campanie națională care promovează călătoriile cu transportul public în schimbul colectării separate a deșeurilor, intitulată "România Schimbă PET-ul cu biletul", informează inițiatorii campaniei. În total, la nivel național, peste 12.000 de persoane din 63 de orașe au participat la campania dezvoltată de asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

"Locuitorii orașelor în care a avut loc campania s-au mobilizat exemplar și au colectat 87.000 de deșeuri, contribuind la dezvoltarea unor orașe mai curate și a un mediu mai sănătos, prin implicare și responsabilitate. La nivel local, campania s-a bucurat de sprijinul Asociației Problema de pe Strada Mea, în calitate de parteneri ai acțiunii", se precizează într-un comunicat al organizatorilor campaniei.

Campania dezvoltată de asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde, s-a desfășurat în parcările magazinelor Kaufland din toată țara, iar cei dornici să participe au adus cu ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și le-au introdus în automatele de colectare separată puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele au eliberat un cupon în baza căruia au primit biletul de autobuz cu două călătorii sau valabil 24 de ore, în funcție de specificul fiecărui oraș, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Reamintim că în data de 16 septembrie, la București, a fost lansată Campania desfășurată în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, în prezența Secretarului de Stat Dan Chira, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Campania a mobilizat 32 de instituții publice din țară, primării, consilii județene, societăți de transport local, direcții județene de sport și tineret, care s-au alăturat, ca parteneri și au sprijinit demersul la nivel local. Mai mult decât atât, precizează organizatorii, 13 primari, viceprimari sau city manageri au ales ca vineri, 16 septembrie, să se alăture și fizic campaniei, călătorind cu transportul public în schimbul deșeurilor, pentru a da un exemplu locuitorilor din orașele lor.

Campania a mobilizat 46 de ONG-uri locale și peste 200 de voluntari din toată țara. "Schimbă PET-ul cu biletul” este prima campanie din România care a introdus plata cu deșeurile pentru transportul public, aceasta având ca principale obiective încurajarea folosirii transportului public, accesibilizarea acestuia și promovarea colectării separate a deșeurilor, care vor fi ulterior transformate în noi resurse. De altfel, toate PET-urile colectate în cadrul campaniei au fost transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în materiale noi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro