Mergi la conţinutul principal
Administrația Dragomir și investițiile

25 milioane euro în Parcul Industrial

* anunțul făcut de primarul Marian Dragomir în campania electorală de la Alegerile Locale din 27 septembrie 2020, privind realizarea primului parc industrial în Brăila, începe să se contureze * ieri, atât edilul-șef, cât și Element Industrial, dezvoltatorul imobiliar care a concesionat anul trecut Perimetrul 2 al Zonei Libere, au anunțat că a fost emisă autorizația de construire pentru prima hală cu suprafața de 10.000 mp * proiectul logistic este localizat pe un teren de 11 hectare din Zona Liberă * potrivit Element Industrial, planurile includ dezvoltarea în trei faze a unui parc logistic cu suprafață brută de 50.000 mp * o investiție totală de peste 25 milioane de euro * nu se poate preciza, deocamdată, dacă spațiile vor fi folosite pentru activități de producție sau depozitare * cert este că, potrivit primarului Dragomir, investiția va crea foarte multe locuri de muncă

 

Încep să se miște lucrurile în privința realizării primului Parc Industrial din Brăila. Mai exact, a fost emisă autorizația de construire pentru prima hală cu o suprafață de 10.000 mp ce se va realiza pe spațiul concesionat anul trecut de dezvoltatorul imobiliar Element Industrial în Perimetrul 2 al Zonei Libere Brăila (între Brăila Mall și Benzinăria Mall). Anunțul a fost făcut, ieri, atât de către dezvoltator, cât și de primarul Marian Dragomir, care a apreciat pe rețelele de socializare că avem de-a face cu ”un vis care va deveni realitate”. Întregul proiect, intitulat Eli Park Brăila, vizează o investiție totală de peste 25 milioane de euro. Acesta este localizat pe un teren de 11 hectare din Zona Liberă Brăila, iar Element Industrial planifică dezvoltarea în trei faze a acestui parc logistic cu suprafață brută totală de 50.000 mp, după cum specifică în cadrul unui comunicat de presă emis cu această ocazie. Potrivit primarului Marian Dragomir, lucrările la prima hală a parcului vor începe la primăvară.

”Când visele devin realitate!!! Parcul Industrial de la Brăila!!! Investiții de 25 milioane de euro! A fost emisă Autorizația de construire pentru prima hală cu suprafața de 10.000 mp. Lucrările vor începe în primavară!!! Element Industrial a concesionat în septembrie 2020 în Perimetrul 2 al Zonei Libere Brăila (situat între Brăila Mall și Benzinăria Mall) un teren cu suprafața de 11 hectare pentru construirea unui Parc Industrial. Element Industrial este una dintre companiile aflate în topul dezvoltatorilor privați de parcuri industriale cu suprafețe între 50.000 - 60.000 mp în București (în cadrul căruia cel mai mare chiriaș este «Arctic»), Chitila (în parteneriat cu Dedeman), Pitești, Bacău, Ploiești, Târgoviște, Craiova etc.”, a anunțat Dragomir pe Facebook, atașând o serie de articole apărute în presa de profil din România, precum și câteva imagini cu modul în care va arăta zona respectivă în viitorul apropiat.

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu această investiție, edilul-șef nu a putut oferi deocamdată mai multe detalii tehnice despre tipul de activități ce ar urma să se desfășoare în spațiul respectiv, însă a ținut să sublinieze că numărul de locuri de muncă nou create va fi unul important.

”Prin această investiție, un vis al administrației locale și al brăilenilor devine o realitate. Vom avea primul parc industrial la Brăila! Este o investiție care va crea un număr important de locuri de muncă, a declarat primarul.

 

«Element Industrial», încântată de colaborarea cu autoritățile brăilene

Așa cum am precizat, dezvoltatorul imobiliar Element Industrial a emis, ieri, un comunicat de presă pentru a anunța că dă startul proiectului logistic din Brăila. Compania se autodefinește ca fiind unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața spațiilor logistice, dezvoltând o serie de proiecte sub brandul Eli Parks, parcuri logistice cu suprafețe între 50.000-60.000 mp, în București, Pitești, Bacău, Brăila sau Ploiești, precum și depozite cu suprafețe mai mici, grupate sub denumirea Eli Xpress. Dezvoltatorul susține că oferă și un pachet integrat de servicii de built to suit pentru facilități de producție și depozitare, începând de la identificarea terenurilor pretabile unor astfel de dezvoltări, autorizare, proiectare și livrare conform cerințelor specifice pentru fiecare proiect.

”București, 13.09.2021, Dezvoltatorul imobiliar Element Industrial anunță demararea unui nou proiect în portofoliu, ELI Park Brăila, o investiție totală de peste 25 milioane de Euro. Proiectul logistic este localizat pe un teren de 11 hectare din Zona Liberă Brăila. Element Industrial planifică dezvoltarea în trei faze a unui parc logistic cu suprafață brută totală de 50.000 mp”, se precizează în comunicatul emis de către companie.

Potrivit sursei citate, conceptul de la Brăila este unul flexibil și modular, adaptat cererii din zonă. Astfel, unitățile minime închiriabile pornesc de la 850 mp, fiecare fiind deservită de un dock și un drive-in, o zonă de birouri și locuri de parcare dedicate. Localizarea la intrarea în oraș, în imediata vecinătate a Centurii și a Brăila Mall aduce un plus conceptului ”in-city”, parcul putând fi atât o opțiune pentru distribuția regională, cât și una ”last-mile”, au ținut să sublinieze reprezentanții Element Industrial.

”Am primit de curând autorizația de construire pentru prima fază, de 10.000 mp, o opțiune excelentă pentru distribuție, producție sau logistică, cu acces direct la E584”, spune Andrei Jerca, managing director al Element Industrial, potrivit comunicatului de presă emis de companie. Acesta a profitat de moment pentru a sublinia deschiderea afișată de autoritățile publice locale pentru realizarea acestui obiectiv economic.

”Brăila are toate avantajele de care o afacere are nevoie: poziționare în nod rutiero-naval, forță de muncă, deschidere dată de podul peste Dunăre și, nu în ultimul rând, autorități locale care fac toate eforturile pentru atragerea investitorilor în zonă”, a mai adăugat Jerca.

După cum se precizează în comunicatul de presă, Parcul logistic ELI Park Brăila va fi construit la standarde de clasă A, iar viitorii chiriași vor beneficia de specificații tehnice precum: înălțime liberă de depozitare de 10,5 m, o ușă de încărcare/descărcare la fiecare 800 mp de hală, spații generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) și locuri numeroase de parcare. Pentru fazele ulterioare sunt vizate și construcții personalizate tip build to suit.

Reamintim că dezvoltatorul a câștigat anul trecut licitația organizată de Primăria Brăila și a primit terenul din Perimetrul 2 al Zonei Libere în concesiune. În luna septembrie a anului trecut, în campania electorală pentru Alegerile Locale (din 27 septembrie 2020), primarul Marian Dragomir a susținut o conferință de presă alături de directorul Regiei Autonome ”Administrația Zona Liberă” Brăila, Ionel Duma, și de președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, în care a anunțat semnarea contractului de concesiune pentru cele 11 ha de teren. Edilul-șef făcea atunci precizarea că lucrările la parcul industrial erau programate să înceapă în cursul acestui an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro