Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

25 de firme din construcții, verificate "la sânge" de inspectorii ITM

* în doar cinci zile, inspectorii de muncă brăileni au dat amenzi de 138.500 lei pentru abateri constatate în domeniul relațiilor de muncă * patru firme brăilene din construcții au fost sancționate cu amenzi totale de 120.000 de lei, pentru că au primit ilegal la muncă 6 persoane

 

Campanie fără precedent declanșată la nivel național și, implicit, la Brăila, împotriva celor care încearcă să fenteze statul, practicând așa-numita "muncă la negru". Deși, potrivit legii, amenda pentru o singură persoană depistată că lucrează fără forme legale este de 20.000 de lei, inspectorii ITM continuă să depisteze, aproape săptămânal, cazuri de muncă nedeclarată.

Potrivit conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), în perioada 13-17 septembrie 2021, inspectorii de muncă din cadrul instituției au întreprins noi acțiuni de control, de data aceasta fiind vizați angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcții. Respectivele controale fac parte din Planul de măsuri realizat de Inspecția Muncii la nivel național în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS). Măsurile urmăresc, în principal, reducerea incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate - așa-numita "muncă la negru" - care afectează grav economia națională, relațiile sociale și relațiile de muncă.       

"În perioada 13-17 septembrie 2021, la Brăila, au fost efectuate 25 de controale și aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 138.500 lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă. Din totalul sancțiunilor aplicate, pentru muncă nedeclarată au fost sancționați patru angajatori din domeniul construcții, fiind identificate șase persoane fără a avea contract individual de muncă încheiat anterior începerii activității, potrivit legii, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 120.000 de lei", precizează, în cadrul unui comunicat, Liviu Arhire, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii