Mergi la conţinutul principal

25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii

„Prin activitatea sa constantă, Inspecția Muncii a contribuit la crearea unui mediu de lucru sigur și echitabil pentru toți angajații din România”, a precizat inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire

 

Inspectorii de muncă brăileni, laolaltă cu colegii lor din toată țara, sărbătoresc joi, 11 iulie, un sfert de secol de la înființarea Inspecției Muncii.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila anunță aniversarea a 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii, instituție esențială în asigurarea respectării legislației muncii și a securității și sănătății în muncă.  În această perioadă, Inspecția Muncii, prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă, a avut un rol fundamental în protejarea drepturilor lucrătorilor și în sprijinirea angajatorilor în îndeplinirea obligațiilor legale. Prin activitatea sa constantă, a contribuit la crearea unui mediu de lucru sigur și echitabil pentru toți angajații din România”, precizează Liviu Arhire, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.

Cu această ocazie, reprezentanții instituției evidențiază realizările și eforturile depuse de inspectorii de muncă în cei 25 de ani de activitate:

1. Asigurarea conformității: inspectorii de muncă au desfășurat mii de controale la nivel național pentru a verifica respectarea legislației muncii și a normelor de securitate și sănătate în muncă;

2. Educație și prevenție: inspectorii de muncă au organizat numeroase campanii de informare și sesiuni de instruire pentru angajatori și angajați deopotrivă, promovând o cultură a siguranței și respectului în muncă;

3. Intervenție promptă: inspectorii de muncă au reacționat eficient în cazurile de nerespectare a drepturilor lucrătorilor, asigurându-ne că aceștia beneficiază de condiții de muncă corespunzătoare și de remunerația cuvenită;

4. Inovație și adaptabilitate: inspectorii de muncă au integrat soluții moderne și tehnologii avansate pentru a îmbunătăți eficiența și transparența activităților noastre.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila se alătură acestui moment festiv și primește joi, 11 iulie, începând cu orele 11.00, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, tineri, în vederea promovării activităţii instituţiei, a informării acestora despre drepturile şi responsabilităţile pe care le au ca viitori angajaţi sau angajatori. Ne exprimăm speranța că în următorii ani vom continua să evoluăm și să ne adaptăm provocărilor pieței muncii, rămânând un pilon de încredere pentru toți cei implicați în mediul de muncă din România”, a mai precizat Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro