Mergi la conţinutul principal

2.200 de angajați din învățământul brăilean s-au vaccinat

* asta înseamnă un procent de 54%, sub media națională de 66,5% * vineri, 29 octombrie, toate școlile au primit ordin de la Ministerul Educației să afișeze pe site-uri statistica angajaților vaccinați împotriva Covid-19 * puține unități de învățământ din Brăila aveau luni afișate datele cu privire la vaccinarea angajaților

 

Rata de vaccinare în rândul profesorilor, personalului didactic și nedidactic din învățământul brăilean a ajuns la 54%. Concret, așa cum ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, din cei 4.096 angajați din sistem s-au vaccinat până săptămâna trecută 2.230 persoane. Rata de vaccinare de 54% este mai mare ca în luna septembrie, atunci când procentul angajaților vaccinați era de 47%.

Pentru ca părinții să poată avea acces la informații, Ministerul Educației a cerut tuturor unităților de învățământ ca începând de vineri, 29 octombrie, să afișeze pe site-urile unităților numărul și procentul de cadre didactice vaccinate anti-Covid.

”Am solicitat tuturor inspectoratelor școlare și școlilor să afișeze pe site-urile proprii proporția angajaților vaccinați. Cu respectarea deplină a GDPR - raportări numerice și procentuale. Fiecare părinte este îndreptățit să știe care este ponderea angajaților care intră în contact cu elevii”, a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul interimar al Educației, potrivit HotNews.ro.

Până luni, 1 noiembrie, puține unități din Brăila afișaseră pe site-uri situația vaccinării personalului angajat. Concret, dacă ne referim doar la licee, acolo unde sunt și cei mai mulți elevi și profesori, din cele 21 de unități doar 6 publicaseră aceste date. Este vorba despre Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” (70,4% procentul angajaților vaccinați), Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” (65,71%), Colegiului Tehnic ”Costin D. Nenitescu” (52,24%), Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” (71.43%), Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca (53%) și Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Însurăței (50%).

Și Inspectoratul Școlar Județean Brăila a publicat pe site-ul propriu situația personalului vaccinat împotriva Covid-19, iar din totalul celor 45 angajați doar 8 erau nevaccinați, ceea ce reprezintă un procent de vaccinare de 82,22%.

 

66,5%, rata de vaccinare a personalului din învățământ la nivel național

Conform ministrului interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, 66,5% din personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar este vaccinat.

Acum, la 40 de zile (de la raportarea din 9 septembrie - n.r.), am finalizat o centralizare și pot să vă spun că dacă în preuniversitar aveam puțin peste 155 mii angajați vaccinați, astăzi avem aproape 177.000. Deci în ultimele 40 de zile, în preuniversitar 22.000 de angajați s-au vaccinat, altfel spus o medie de 500 persoane pe zi vaccinate angajați in sistemul de învățământ. Raportat la învățământul preuniversitar - personal didactic, titular, inclusiv nedidactic și didactic auxiliar, este un procent de 66,5% (era 58% la ultima raportare). Coroborat cu rata de vaccinare din învățământul universitar, care oricum era mai mare, nu am reușit să centralizăm, dar dacă mergem pe 76,5% universitar pot să vă spun că astăzi (n.r. – vineri, 29 octombrie) rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de aproape 70%”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit HotNews.ro.

În ceea ce privește rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Ministerului Educației, aceasta este 66% din totalul celor 444 angajați în aparatul central.

Ministrul interimar al Educației a mai precizat că în rândul elevilor, raportat la numărul elevilor eligibili - peste 12 ani, rata de vaccinare a depășit 25%. Este vorba de aproape 80 mii elevi din categoria de vârstă 12-15 ani, plus alți 223.000 în rândul grupei de vârstă 16-19 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro