Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

220 de pensii vor fi sistate in februarie

Conducerea Casei Judetene de Pensii (CJP) a anuntat ca 220 de pensionari braileni nu vor primi pensiile in aceasta luna. Aceasta deoarece nu si-au ridicat taloanele de pensie timp de 3 luni, nici macar in urma scrisorilor recomandate trimise de reprezentantii CJP. Este vorba despre virstnicii care-si ridica pensiile de la CEC si de la Bancpost.
Cele doua institutii bancare au decis sa nu mai inmineze taloanele pensionarilor, ci doar sa le achite pensiile. Decizia a dat peste cap organizarea din teritoriu. Mii de pensionari nu au mai intrat in posesia taloanelor. In septembrie 2006 cind a intrat in vigoare aceasta masura, Posta romana care a fost desemnata sa distribuie documentele, a returnat Casei Judetene de Pensii aproximativ 2000 de taloane.
Conducerea Casei Judetene de Pensii a afirmat ca postasii nu au ajuns la domiciliul tuturor pensionarilor deoarece virstnicii sustin ca au fost acasa, dar nu a venit nimeni la ei. Reprezentantii CJP au spus ca, in conditiile in care postasii nu mai aveau de distribuit decit niste cupoane, fara pensii, acestea fiind ridicate din conturile de la CEC sau de la Bancpost, ei nu au mai fost interesati sa ajunga la pensionari deoarece nu mai primeau nici un ban. Sistarea pensiilor pentru o luna inseamna initierea procedurii de repunere in plata si noi drumuri pentru pensionari. Asadar, potrivit reprezentantilor CJP, o persoana care primeste pensia in februarie, va intra in posesia banilor abia in martie. "La momentul actual sintem pusi in situatia de a suspenda din plata 220 de pensii. Daca persoanele in cauza vor veni in perioada imediat urmatoare sa-si ceara drepturile neincasate pe luna curenta, nu vom putea sa le dam. Ei trebuie sa depuna cerere de repunere in plata, dar banii ii vor primi in luna martie. Nu este posibil sa depuna cererea azi si miine sa primeasca pensia pentru ca programul de plati pensii se face prin oficiul de distribuire a pensiilor de la nivelul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii Braila.
Potrivit datelor furnizate de conducerea CJP, in Braila exista aproximativ 8000 de virstnici care-si ridica pensiile de la CEC si de la Bancpost. Dintre acestia, au primit taloanele 6000, au venit sa si le ridice de la institutia braileana in jur de 1 800 si 220 au ajuns in situatia de a li se sista pensiile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii