2,2 miliarde lei vechi pentru un stadion într-un sat cu nici 300 de locuitori | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Cum se toacă banii judeţului

2,2 miliarde lei vechi pentru un stadion într-un sat cu nici 300 de locuitori

• “O golănie!”, asta a spus Cătălin Iordache în şedinţa ordinară de Consiliu Judeţean de ieri în legătură cu un proiect de hotărâre privind realizarea unui teren de sport cu gazon artificial în satul Albina, comuna Tichileşti • PND-istul i-a sugerat preşedintelui Francisk Chiriac să sprijine investiţii utile, cum ar fi refacerea stadionului municipal

 

Acuzaţii de risipă a banului public în Consiliul Judeţean! Asta a susţinut, ieri, consilierul judeţean PND Cătălin Iordache, afirmaţiile fiind făcute în cadrul şedinţei ordinare lunare, atunci când s-a supus la vot un proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii CJ cu comuna Tichileşti, prin Consiliul Local al comunei Tichileşti, pentru cofinanţarea şi realizarea unui teren de sport cu

gazon artificial în satul Albina. Valorea totală a proiectului este de 229.699 lei cu TVA (peste 2,2 miliarde lei vechi), sumă din care 197.000 lei cu TVA reprezintă construcţia plus montajul, iar 9.000 lei cu TVA - dotările, CJ Brăila fiind de acord să finanţeze 60% din valoarea investiţiei. Trebuie precizat că proiectul a fost supus spre aprobarea consilierilor în luna iulie 2019, iar în şedinţa de ieri s-a venit cu o modificare a acestuia, pentru îndreptarea unei erori materiale. Este vorba despre contribuţia aferentă judeţului Brăila în valoare de 122.400 lei, valoare ce nu corespunde procentului de 60% raportat la valoarea investiţiei, suma corectă fiind de 118.200 lei. Cătălin Iordache a criticat şi în vară modul în care se “aruncă” bani pentru “investiţii inutile”, susţinând din nou că proiectul este “o golănie”.

“Facem un stadion pentru o localitate care are 291 de persoane?! Este a nu ştiu câta oară când cheltuim zeci sau sute de euro de persoană pentru ceva de care nimeni nu are nevoie. De ce? Ca să fie făcut ceva sau cum? Puţin îmi pasă că primarul e PNL. Putea să fie de la orice alt partid. Aici e PNL! Staţi liniştit şi PSD are stadioane din astea inutile. Eu cred că dacă tot s-au produs astfel de erori şi acum s-au corectat, asta arată că primarii s-au grăbit să ia nişte bani de la CJ cum o fi şi cineva din aparatul CJ le-a explicat cum se face lucrul acesta ca să poată obţine banii, însă există un acord care stabileşte necesitatea acestei investiţii. Ar fi trebuit să respingeţi în totalitate proiectul. Nu trebuia să îl ajutaţi pe domnul primar să repare eroarea aceea materială pentru că proiectul în sine este o golănie. Pentru că cine dă 300.000 lei să facă un stadion într-o localitate cu 291 locuitori trebuie să aibă o fractură logică. Lucrul cel mai grav e pentru cei care au dat acest raport pozitiv, care au considerat că e bine să cheltuim 300.000 lei într-o localitate de 291 de locuitori care pe lângă un poligon de TIR de tras cu kalashnikov acum vor avea un stadion. Eu cred că este inutilă investiţia, indiferent dacă este corectă sau nu”, a afirmat Cătălin Iordache.

Ulterior, PND-istul i-a sugerat preşedintelui CJ, Francisk Chiriac, ca până la finalul mandatului să investească banii în proiecte cu adevărat folositoare pentru comunitate.

“Mai sunt nouă luni de mandat. Să încercaţi să dirijaţi fondurile pe care le cheltuim pentru diverse jocuri ale unor primari de la PNL, PSD şi alte partide pentru a sprijini, de exemplu, refacerea Stadionului Municipal, care e tot în judeţul Brăila, refacerea Stadionului de atletism, şi ăla e tot în judeţul Brăila. Puteţi face proiecte şi cu UAT Brăila. Decât să faceţi 3-4 şanţuri şi 3 lămâi mai bine faceţi o chestie care să rămână după noi”, a mai declarat Iordache.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro