Mergi la conţinutul principal

22 de copii de la Scorțaru Vechi, tabără gratuită pentru o zi cu sprijinul parohiei

* cei mici au vizitat Mănăstirea Lacu Sărat, Așezământul "Sf. Pantelimon" și Parcul Zoo, sub îndrumarea preotului paroh și a două doamne profesoare * copiii de la Scorțaru Vechi s-au rugat pentru cei dragi, au ascultat fascinați lecturi din Viețile Sfinților, s-au jucat și au pictat chipuri de sfinți

 

Parohia  "Sf. M. Mc. Gheorghe", din localitatea Scorțaru Vechi, Protopopiatul Brăila, la ceas de sărbătoare, după ce a organizat o tabără de o zi pentru 22 de copii din localitate.

Astfel, joi, 21 iulie, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, preotul paroh Leonard Iacob, de la Scorțaru Vechi, a pus în aplicare programul eparhial de tabere pentru copii. Prin strădania parohiei, 22 de copii care frecventează școala și grădinița din sat au avut prilejul să petreacă o zi de vacanță într-un mod plăcut, vesel și relaxant, precizează pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos. Însoțiți de preotul paroh și de două doamne profesoare, cei mici au petrecut o zi de neuitat la

Așezământul social-filantropic "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" Lacu Sărat.

Amplasat pe malul lacului, într-un mediu natural deosebit de frumos, așezământul oferă cadrul propice pentru desfășurarea unor activități adecvate zilelor de vacanță ale copiilor.

Așa stând lucrurile, ziua de joi, 21 iulie, dedicată exclusiv copiilor de la Scorțaru Vechi, a început cu o rugăciune rostită, așa cum se cuvine unor buni creștini, în capela Așezământului "Sf. Pantelimon". "Copiii I-au mulțumit Lui Dumnezeu pentru bucuria de a petrece timp împreună, apoi, sub atenta supreveghere a părintelui paroh și a doamnelor profesoare, pe platoul din curtea așezământului, au participat la diverse jocuri în care și-au demonstrat abilitățile fizice: îndemânare, viteză, atenție, lucru în echipă - dobândite pe parcursul activității școlare", precizează, într-un comunicat, pr. Rareș Bucur.

Razele arzătoare ale soarelui de iulie i-au îndemnat pe copii să se retragă, mai apoi, la umbra foișorului, unde și-au exersat, de data aceasta, calitățile artistice: au desenat și au colorat iconițe în care mulți dintre ei și-au recunoscut sfântul al cărui nume l-au primit la botez.

După joc și activități artistice, copiii de la Scorțaru Vechi s-au bucurat de un binemeritat prânz pregătit de harnicele bucătărese de la așezământ. Iar după masa de prânz, au ascultat fascinați lecturi din "Viețile Sfinților", citite de doamnele profesoare. Au aflat, astfel că și sfinții au fost copii, că au avut bucurii și necazuri - așa cum au mulți dintre copiii de astăzi. Cel mai mult au fost impresionați de relatarea despre copilăria Sfântului Onufrie cel Mare și pâinea minunată pe care a primit-o de la Pruncul Iisus.

Tabăra de o zi a continuat cu vizitarea Mănăstirii "Sfântul Pantelimon" din Stațiunea Lacu Sărat, unde cei mici s-au închinat Domnului și s-au rugat pentru cei dragi ai lor. Iar pe drumul de întoarcere, au vizitat Grădina Zoologică și s-au jucat în parcul amenajat acolo.

Copiii le-au mulțumit organizatorilor - parohia "Sf. Gheorghe" de la Scorțaru Vechi - pentru grija cu care au fost înconjurați, exprimându-și, totodată, dorința de a repeta astfel de activități. Mulți provin din familii nevoiașe, astfel că "tabăra de o zi" a fost o adevărată binecuvântare pentru ei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro