Mergi la conţinutul principal

22 cazuri Covid-19 depistate în instituții școlare brăilene

* vorbim de mai multe clase de grădiniță, școli și licee unde cursurile au fost suspendate după ce au fost depistate cazurile de infecție cu noul coronavirus * la nivel național, peste 4.500 de elevi și angajați din sistemul de învățământ au fost confirmați cu Covid-19 după primele 10 zile de la începerea școlilor

 

Odată cu începerea școlii au început să apară și cazurile de Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor. La Brăila, 22 cazuri au fost confirmate până vineri, 24 septembrie, după cum ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Este vorba despre Colegiul Național ”Ana Aslan” – 5 cazuri, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” – 3 cazuri, Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” – 2 cazuri și câte un caz la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, Grădinița cu program normal nr. 61, Grădinița cu program prelungit nr. 3, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu”, Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei”, Școala Gimnazială Chiscani. Cazurile de infecție cu noul coronavirus au fost depistate atât în rândul elevilor, cât și al angajaților școlii, iar cursurile la clasele din unitățile de învățământ unde au fost confimate cazurile au fost suspendate. Precizăm că, așa cum prevede noul ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, școlile nu se mai închid atunci când sunt depistate mai mult de trei cazuri Covid-19 într-o școală, ci orele fizice se suspendă și se trece în sistem online doar la clasele unde s-au depistat cazurile.

La nivel național, așa cum a raportat Ministerul Educției, după 10 zile de la începerea cursurilor cu prezență fizică, 3.362 preșcolari/elevi au fost depistați cu Covid-19, plus 1.192 de angajați din învățământ. Cursurile față în față au fost suspendate la 2.749 clase.

”Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli”, a transmis Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

 

Părinții vor fi întrebați dacă vor să își vaccineze copii minori

Ministerul Sănătății își dorește să vadă care este intenția de vaccinare în rândul elevilor minori. În acest sens, a fost elaborat un chestionar anonim, care este opțional, iar acesta a fost diseminat în școli, prin intermediul inspectoratelor școlare județene, începând de vineri. Ministerul precizează că acest chestionar nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.

”Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică. Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic. În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!”, a transmis Ministerul Educației tot printr-un comunicat de presă.

Chestinarul este disponibil pe site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro