22 cazuri Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

22 cazuri Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor brăileni

* asta arată o raportare a Minsiterului Educației valabilă pentru perioada 1-10 martie * la 30 de grupe și clase au fost suspendate cursurile fizice pentru 14 zile

 

 

 

În perioada 1-10 martie, 22 de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul profesorilor și elevilor din Brăila. Potrivit unei centralizări a Ministerului Educației privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ, în județul Brăila, în perioada respectivă, au fost depistate 9 cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și 13 cazuri în rândul angajaților unor unități de învățământ. Astfel, conform regulilor în vigoare, cursurile fizice au fost suspendate la 30 de grupe și clase pentru 14 zile.

La nivel național, în perioada 1-10 martie, s-au înregistrat 2.038 de cazuri Covid-19 în rândul elevilor și 1.852 în rândul angajaților din unitățile de învățământ. Totodată, au fost suspendate cursurile la 1.899 clase.

Ce se întâmplă în cazul apariției unor cazuri de COVID-19 în școală?

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, actualizat pe data de 6 martie, suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune în următoarele situații:

1) La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. În această situație se efectuează testarea colegilor, se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile, iar ancheta epidemiologică stabilește persoanele care vor fi carantinate. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

2) La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia și a cadrelor didactice. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării Direcției de Sănătate Publică dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.

3) La apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile, iar ancheta epidemiologică stabilește persoanele care vor fi testate și carantinate. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă. Măsura suspendării este dispusă de conducerea unității de învățământ, după consultarea DSP. 

Pentru toate situațiile de mai sus, Direcția de Sănătate Publică va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacții direcți ai cazurilor confirmate și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar.

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP, iar în urma anchetei epidemiologice se va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și se va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ.

Acolo unde se supendă cursurile fizice, procesul educațional continuă în sistem online.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro