Mergi la conţinutul principal

2016, un an deosebit de bun pentru şahiştii de la Orizont 64 Brăila

Cosmin Teodor Nedelcu este şahistul anului în judeţul Brăila • vicecampion european la dezlegări, jucătorul brăilean are şi bronzul naţional la şah blitz • Andrei Victor Dumbravă şi Grigore Matei au avut de asemenea rezultate notabile în plan naţional

 

Şahistul brăilean cu cele mai bune rezultate în sezonul competiţional 2016 a fost tot reprezentantul clubului Orizont 64, Cosmin Teodor Nedelcu. Sub îndrumarea lui Ionel Balcan, candidat maestru în şah, Nedelcu, jucător de categoria I, a cucerit o medalie de bronz la şah blitz, a intrat în lotul naţional la şah clasic şi s-a clasat între primii şase sportivi la şah rapid şi dezlegări, toate aceste performanţe fiind realizate la categoria de vârsă U10, la Campionatul Naţional de Şah pentru copiii şi juniori care a a vut loc în luna aprilie, la Călimăneşti - Căciulata. În 2016,  Cosmin Teodor Nedelcu a câştigat 20 de turnee la băieţi, la şah clasic, rapid şi blitz, la categoriile de vârstă U10, U12, U14 ani şi la seniori, de 5 ori s-a clasat pe locul al doilea şi de 4 ori pe al treilea. În decembrie anul trecut, Nedelcu a participat la Campionatul European de Şah de la Novi Sad, în Serbia, unde a obţinut o performaţă remarcabilă la secţiunea dezlegări, devenind vicecampion european. Brăileanul s-a clasat în intervalul locurilor 4-6 în finala continentală de şah blitz şi pe poziţiile 8-10 la şah rapid. Pentru aceste rezultate deosebite  Cosmin Teodor Nedelcu a fost desemnat cel mai bun şahist al anului în judeţul Brăila şi a fost premiat la Gala sportului brăilean de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila.

Cel mai bun şahist din 2016 al clubului Orizont 64 şi al judeţului Brăila a fost, aşa cum o arată şi rezultatele, Nedelcu. El a avut evoluţii remarcabile atât pe plan naţional cât şi în cel internaţional. Pot spune că la categoria lui de vârstă a fost unul dintre cei mai constanţi jucători din România”, a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.

De la clubul brăilean s-au mai remarcat anul trecut în concursurile naţionale Andrei Victor Dumbravă la U12, Grigore Matei la U8, iar în concursurile de pe plan local evoluţii foarte bune au avut Ştefan Iconaru, Ionuţ Constantin Mocanu, Andrei Purice, Alexandru Furfurică şi nu numai.

 

Au fost reluate pregătirile pentru naţionalele de la Băile Felix

Pe 14 ianuarie, şahiştii de la Orizont 64 au reluat pregătirile în vederea primelor concursuri oficiale din 2017, iar pentru şase dintre ei, pentru participarea la  Campionatul Naţional de şah pentru copiii, juniori şi tineret, care va avea loc în luna februarie la Băile Felix. În acest moment Orizont 64 are 208 jucători legitimaţi şi 5 în curs de legitimare, gruparea sportivă brăileană fiind club pepinieră din 2008.

 

În 2017 vom organiza două turnee omologate FIDE

Clubul brăilean a organizat în 2016 cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Brăila două turnee omologate de Federaţia Română de Şah şi patru turnee neomologate de şah rapid şi blitz.

În acest an, Orizont 64 are în calendar organizarea tradiţionalelor competiţii şahiste “Căluţul de fildeş” şi “Festivalul şahului brăilean”, ambele cu omologare FIDE, precum şi organizarea unor simultane la care invitaţi vor fi mari maeştri internaţionali. Tot în premieră, Orizont 64 va participa la finalele de copiii şi juniori progrmate la Iaşi în luna iulie, cu două echipe, la U8 şi la U12.

O altă veste bună pentru şahiştii brăileni o reprezintă organizarea de către FR Şah în România, la Iaşi, respectiv Mamaia, a Campionatelor Mondiale Şcolare şi a Campionatelor Europene pentru copiii şi juniori.

Sperăm ca în acest an să obţinem rezultate superioare celor din 2016 şi bineânţeles să ne atingem toate obiectivele”, a mai spus Ionel Balcan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro