Mergi la conţinutul principal
Alături de cei din linia întâi

2.000 de măști și 5.500 perechi de mănuși donate SAJ și cadrelor din penitenciare

* donația, de peste 16.000 de lei, a fost făcută de preoții Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Brăila

 

Milostenie creștină în ajunul Sfintelor Paști. În contextul extinderii pandemiei de Coronavirus, parohiile din cadrul Protopopiatului Brăila au continuat, în Săptămâna Patimilor, acțiunile filantropice, de data aceasta pentru sprijinirea personalului medical SAJ și a angajaților din penitenciare, care se expun la fel de mult pericolului contaminării.

Astfel, în ziua de marți, 14 aprilie 2010, prin osârdia preoților slujitori Stan Ștefan, Ovidiu Soare și Simeon Bănică, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Brăila a donat 2.000 de măști de protecție și 5.500 de perechi de mănuși, în valoare totală de 16.237 lei. Măștile și mănușile de protecție au fost împărțite, mai întâi, angajaților Serviciului de Ambulanță Județean Brăila (1.000 de măști de protecție, de 5.748 lei, și 3.500 de perechi de mănuși, de peste 3.000 de lei), cu ajutorul voluntarilor din parohie și a părintelui protopop Mircea Băncilă.   

„De asemenea, pentru protejarea personalului angajat din cadrul Penitenciarului Brăila, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a oferit 700 de măști de protecţie, în valoare de 4.023 lei, și 1.000 de perechi de mănuși, în valoare de 862 lei. Angajații Penitenciarului Tichilești au primit din partea bisericii brăilene 300 de măști, în valoare de 1.724 lei, și 1.000 de mănuși protecție, de 862 lei”, a precizat părintele consilier Rareș Bucur.

„Prin această activitate s-a dorit sprijinirea persoanelor care se expun pericolului contaminării, pentru salvarea și tratarea celor care sunt încercați de această epidemie, împlinind unul dintre principiile fundamentale ale învățăturii creștine ortodoxe - de a arăta iubire milostivă față de semenii noștri aflaţi în suferință”, a adăugat părintele protopop Mircea Băncilă, participant la acțiunea filantropică de marți.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro