Mergi la conţinutul principal

2.000 de lei pentru mămici

Zilele trecute am primit la redacţie un comunicat de presă din partea Danielei Rădulescu, co-preşedinte ALDE Brăila, candidat la un nou mandat de consilier municipal. Documentul cuprinde prima iniţiativă legislativă pe care consilierii ALDE se angajează că o vor promova în noul CLM, după alegerile din 5 iunie. "Consilierii ALDE Brăila vor propune un proiect potrivit căruia proaspetele mămici vor beneficia de suma de 2.000 lei la naştere", declară Daniela Rădulescu, proaspăta mămică a unei fetiţe de nici două săptămâni. Argumentele co-preşedintelui ALDE sunt următoarele: "Sunt studii peste studii, sunt prognoze internaţionale care arată că România se stinge încet, dar sigur. În general, problema populaţiei îmbătrânite este dezbătută mai mult la nivel naţional şi mult prea puţin de către autorităţile locale.
Judeţul Brăila se numără printre judeţele cu natalitate de tip regresiv, anul trecut venind pe lume mai puţin de 2.500 bebeluşi, în timp ce din ecuaţia populaţiei judeţului au ieşit, prin deces, 4.900 de brăileni. Aceste statistici cu privire la rata mică de natalitate, sub 7 născuţi-vii la 1.000 de locuitori, au constituit un semnal de alarmă pentru noi, de aici şi iniţiativa consilierilor ALDE". În ceea ce priveşte argumentele economice în favoarea încurajării natalităţii, Daniela Rădulescu a adăugat: "Impactul bugetar este acelaşi cu cel prevăzut pentru îmbunătăţirea spaţiilor verzi, însă, dacă nu încurajăm natalitatea, riscăm ca, în câţiva ani, din parcuri să nu mai răsune chiotele copiilor, ci vom vedea doar tristeţea de pe feţele bătrânilor datorată faptului că nu vor avea nepoţi, fiindcă, fără să ne ascundem după degete, trebuie să recunoaştem că trăim într-o Românie îmbătrânită".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro