Mergi la conţinutul principal
Criminal periculos la beție

200 de lovituri cu cuțitul

* procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au trimis în fața instanței pe inculpatul I. D., din comuna Ulmu, cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat *  în noaptea de 14 spre 15 februarie, numitul I. D. de 49 de ani l-a agresat fizic pe B. V., de 51 de ani din aceeași localitate, aplicându-i aproape 200 de lovituri cu cuțitul peste corp, rezultând decesul acestuia din urmă * detaliile din anchetă sunt terifiante

 

Crima din Ulmu. Localnicul acuzat că i-a luat viața unui consătean, după i-a aplicat peste 100 de lovituri de cuțit, a fost trimis în judecată de procurori. Atacul de o violență extremă a fost comis în luna februarie și s-a produs pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan între cei doi. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că între inculpat și victimă, care erau sub influența accentuată a alcoolului, au fost și unele neînțelegeri de natură sexuală. Două cuțite au fost folosite de inculpat pentru a aplica o “ploaie de lovituri” victimei.  Bărbatul agresat nu a mai scăpat cu viață, în timp ce suspectul de crimă a ajuns la arest.

Mai departe, magistrații Tribunalului Brăila vor decide pedeapsa pe care o merită inculpatul I.D. acuzat de infracțiunea de omor calificat. La începutul lunii iulie, judecătorii au respins excepțiile invocate și au constatat legalitatea rechizitoriului soluționat de Parchetul de pe lână Tribunalul Brăila, a administrării probelor, precum și a efectuării actelor de urmărire penală. S-a dispus începerea judecății în cauza privind pe inculpatul I.D. din comuna Ulmu.

 

Acuzațiile din rechizitoriul procurorului

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (P.T.) Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului I.D., în vârstă de 49 de ani, starea de fapt prezentată fiind reținută astfel cum rezultă din analiza mijloacelor de probă din această cauză. Inculpatul I. D. a fost cercetat în stare de arest preventiv, ultima prelungire a arestului fiind la data de 25 iunie, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

La data de 15 februarie, ora 08.52, arată anchetatorii, un martor a sesizat prin apelul de urgență 112, faptul că numitul B. V. se află decedat în locuința sa din localitatea Ulmu, solicitând prezența echipajelor de poliție și ambulanță.

Din înregistrările audio ale apelului telefonic rezultă că martorul i-a relatat operatorului serviciului de urgențe faptul că victima nu mai respiră, este decedată și a găsit-o pe jos, lângă pat, având o tăietură profundă în spate și cu cuțitul lângă ea. Fiind întrebat, într-un al doilea apel, de către operatorul serviciului de urgențe dacă victima era bolnavă, acesta răspunde: «nu... a cam băut ...de vreo două săptămâni... și știu eu ... A fost D. pe la el, ăla era plin de sânge..., s-o fi certat, s-o fi bătut... ăla l-a rupt». La fața locului s-au prezentat organele de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Făurei, acestea găsind în curtea victimei doi localnici, dintre care, doar primul a pătruns în interiorul locuinței victimei până la sosirea echipajelor de poliție și de ambulanță. La o primă evaluare s-a constatat faptul că victima prezenta urme de înjunghiere cu un obiect ascuțit tăietor-înțepător ce se afla lângă ea, iar pe podea se observau pete de culoare brun-roșcată, posibil sânge. În continuare locul a fost asigurat.

Martorul le-a relatat organelor de poliție că, în dimineața acelei zile, în jurul orelor 09.00, în timp ce purta o discuție cu o martoră, aceasta l-a observat pe numitul I. D., într-o stare vădită de ebrietate, prezentând urme de sânge pe mâini și pe haine, care le-a spus că l-a vizitat pe numitul B. V. și l-a învelit cu o plapumă”, se arată în rechizitoriul procurorului de caz.

Polițiștii s-au deplasat la domiciliul numitului I. D., ocazie cu care l-au identificat pe acesta, într-o stare avansată de ebrietate, el refuzând cooperarea, motiv pentru care l-au încătușat și transportat la sediul poliției. Acesta prezenta pe haine și pe mâini, pete de culoare brun-roșcat, posibil sânge.

 

Câinele de urmă s-a oprit la domiciliul ucigașului

În rechizitoriul procurorului se arată că, în cauză s-a folosit și câinele de urmă din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Serviciul Criminalistic, din procesul verbal rezultând faptul că respectivul câine a plecat pe urma de miros de la domiciliul victimei. “Câinele de urmă a parcurs câteva sute de metri și s-a oprit exact în fața domiciliului inculpatului”, arată anchetatorii.

Din fișa de urgență prespitalicească reiese că victima a fost găsită decedată, între pat și masă, cu fața în sus, prezenta multiple plăgi înjunghiate la nivelul abdomenului, fiind decedat de aproximativ 7-8 ore, față de ora intervenției.

În cauză, s-a procedat la efectuarea unei cercetări la fața locului, acesta fiind domiciliul victimei, în camera în care acesta dormea, în pat. Urmare a multiplelor lovituri, avându-se în vedere gravitatea acestora, a intervenit decesul victimei B. V., acesta căzând între pat și masă. Din procesul verbal de cercetare la fața locului reies elemente de fapt conform cărora corpul victimei se afla orientat cu picioarele către centrul camerei cu fața în sus și era acoperit cu o plapumă de culoare albă, din zona capului până în zona mediană a membrelor inferioare. Acesta era îmbrăcat sumar și prezenta multiple plăgi înțepate, iar din partea dreapta a abdomenului până în partea lombară corespondentă, cadavrul prezenta o plagă profundă, neregulată, despicată cu aspect de ruptură. Cu acest prilej, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă și corpuri delicte”, se mai arată în rechizitoriul PT Brăila.

Potrivit anchetatorilor, s-a găsit un cuțit cu mâner din plastic de culoare neagră, în lungime totală de 30 de cm, cu lama zimțată în lungime de 19 cm, ce prezenta pe ambele părți ale lamei substanță de culoare brun-roșcată, ce a fost găsit în imediata apropiere de cadavru. Mai era și un cuțit cu mâner din plastic de culoare neagră, în lungime totală de 21 de cm, cu lama zimțată în lungime de 11 cm, tot cu urme de substanță brun-roșcată.

În vederea determinării cauzei decesului și a lămuririi altor împrejurări ce prezintă importanță, prin ordonanța din 15 februarie s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale asupra cadavrului victimei, medicul legist stabilind că  moartea numitului B.V. a fost violentă și poate data din 15 februarie. Potrivit anchetatorilor, moartea s-a datorat stopului cardio-respirator consecutiv unei plăgi înjunghiate cardiace, la autopsie constatându-se existența mai multor plăgi înjunghiate (circa 190), care interesează capul, gâtul, toracele, abdomenul și membrele victimei, unele fiind superficiale, altele profunde penetrante în cavitățile toracică și abdominală, interesând viscerele (plămâni, ficat, rinichi, splină). “Întrucât leziunile prezintă infiltrate hemoragice de intensități apropiate, apreciem că ele s-au produs într-un interval scurt de timp și la producerea lor au fost folosite două obiecte tăietoare: unul tip cuțit cu lățimea maximă a lamei 2 cm și vârf tăietor pe ambele laturi; unul cu marginea tăietoare neregulată, zimțată.

Între leziunile constatate și deces există raport direct de cauzalitate. Sângele recoltat de la cadavru conține 3,04 grame la mie alcool. Având în vedere alcoolemia victimei, apreciem că aceasta nu a avut capacitatea de a opune rezistență și de a se apăra”, au stabilit procurorii.

Fiind audiat, martorul care l-a găsit pe bărbatul înjunghiat a spus că este vecin cu numitul B. V. și că victima locuia singură în casa părintească, părinții săi fiind decedați. Victima nu avea nicio ocupație, singura sa sursă de venit fiind activitatea pe care o presta ocazional. Era consumator de alcool.

În fața anchetatorilor, martorul a spus că îl cunoaștea și pe numitul I. D., consătean cu el, cunoscut fiind în sat drept cel care făcea curățenie pe la cârciumile din sat. Și acesta consuma zilnic alcool, la 4-5 zile acesta se îmbăta, mergea chiar și de-a bușilea, până la domiciliul său. Martorul a spus că cei doi localnici nu erau persoane agresive, cel puțin el nu știa de vreun scandal.

Potrivit anchetatorilor, în dimineața zilei de 15 februarie, inculpatul I. D. a fost văzut în timp ce se îndrepta către locuința sa, având asupra lui o sticlă de 0,5 l cu țuică, era agitat, dădea din mâini, gesticula. Vânzătoarea de la chioșc l-a rugat pe un localnic să meargă până la domiciliul victimei întrucât, în acea dimineață,  la magazinul ei, s-a prezentat I. D., murdar de sânge pe mâini. După cum mai arată procurorii, femeia l-a întrebat pe inculpat ce face B.V., însă inculpatul a răspuns că : “în timp ce el și victima erau în locuința acesteia, au intrat niște țigani care l-au tăiat pe V. iar el și-a asigurat scăparea prin fugă. De asemenea, inculpatul i-a mai spus martorei că îl învelise el cu o plapumă pe B.V., acesta din urmă fiind tăiat”.

După cum arată procurorii PT Brăila, în ceea ce privește pe inculpatul I. D., audiat atât în calitate de suspect cât și în calitate de inculpat, acesta  a avut o atitudine nesinceră, de nerecunoaștere a faptei comise. Astfel, fiind audiat în calitate de suspect, numitul I. D. a relatat faptul că îl cunoaște pe numitul B. V., acesta fiind prieten cu el, ambii ajutându-se reciproc la anumite munci. El a spus că a existat un singur mic incident între ei, însă niciodată vreun conflict. Ambii obișnuiau să consume alcool, chiar împreună, de obicei consumau tărie, respectiv țuică pe care o cumpărau de la localnici.

Astfel, inculpatul arăta că în perioada 12 – 14 februarie, a locuit în casă la V., lucrând și la magazinul unui localnic, unde făcea curățenie. Aceștia consumau cam 1,5 litri de țuică pe zi. Dosarul în care este cercetat inculpatul I.D. pentru infracțiunea de omor calificat este înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro