Mergi la conţinutul principal

20 de copii de la Parohia "Sf. Ilie", în tabără la Aşezământul "Sf. Pantelimon" Lacu Sărat

* activitatea face parte din programul eparhial de tabere pentru elevi, desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian * copiii au desfăşurat activităţi sportive, jocuri recreative şi concursuri tematice şi au participat la o agapă creştină * pe 20 iulie, Parohia "Sf. Ilie" îşi sărbătoreşte patronul spiritual

 

 

 

 

S-a dat startul activităţilor de vară pentru copii în Eparhia Dunării de Jos.

"Pe 12 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Parohia "Sfântul Ilie", din municipiul Brăila a desfăşurat o activitate educativ-recreativă pentru 20 de copii din această parohie la Aşezământul Social-Filantropic "Sfântul Pantelimon" Lacu Sărat. Activitatea face parte din programul eparhial de tabere pentru tineri desfăşurat în această vară în Eparhia Dunării de Jos", a precizat, într-un comunicat, părintele Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Întrucât, pe data de 20 iulie, Parohia "Sfântul Ilie" din municipiul Brăila îşi sărbătoreşte ocrotitorul spiritual - pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul - vizita de marţi, 12 iulie, la Aşezământul Eparhial "Sf. Pantelimon" Lacu Sărat, a anticipat bucuria trăită la hram, fiind, totodată, un bun prilej de comuniune şi dialog cu dascălii şi cu părinţii spirituali, înainte de marea sărbătoare.

La tabăra de o zi au participat, pe lângă cei 20 de copii, profesori, precum şi preoţii Parohiei "Sf. Ilie", din Brăila.

Programul zilei a început, aşa cum se cuvine unor buni creştini, cu rugăciunea de binecuvântare pentru copiii prezenţi şi pentru familiile lor şi a continuat cu o mulţime de activităţi sportive, jocuri recreative şi concursuri tematice/interdisciplinare, care i-au încântat pe participanţi. Iar la final, toţi cei prezenţi au participat la o masă îmbelşugată (o agapă creştină), pusă la dispoziţia copiilor prin contribuţia membrilor parohiei (consiliului şi comitetului parohial). Totodată, cei mici au primit daruri.

"Copiii s-au bucurat de o zi frumoasă în spaţiul ospitalier al Aşezământului Eparhial de la Lacu Sărat şi şi-au manifestat recunoştinţa pentru clipele frumoase oferite de Parohia "Sfântul Ilie" din municipiul Brăila. În zilele următoare, aceşti tineri vor beneficia şi de o excursie din partea parohiei, care va consta în vizitarea unor obiective de interes general din Eparhia Dunării de Jos", a mai precizat pr. Rareş Bucur.

Reamintim că, în lunile iulie şi august, cu evitarea perioadelor caniculare, peste 2.000 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani vor participa la taberele organizate special pentru ei, sub coordnarea preoţilor şi a profesorilor voluntari, în 30 de centre parohiale şi aşezăminte din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro