în prezent, universitatea gălăţeană are un număr de peste 12.500 de studenţi şi peste 600 de cadre didactice. Instituţia şcolarizează studenţi în toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat, oferind o varietate largă de cursuri şi programe educaţionale - 66 de domenii de licenţă, cu 83 de programe de studii, la care se adaugă 46 de domenii de masterat cu 78 de programe de studii şi două şcoli doctorale (de Inginerie, respectiv de Ştiinţe Socio-Umane).
Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi are în componenţă 14 facultăţi: Facultatea de Inginerie, Facultatea de Arhitectură Navală, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila, Facultatea de Litere, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Facultatea de Arte, precum şi Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Economice, Umaniste şi Inginereşti cu sediul la Cahul, Republica Moldova.
Pentru anul universitar 2016-2017, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi scoate la concurs un număr de 1.900 de locuri la buget - la ciclul de studii de licenţă şi, respectiv, 780 de locuri la buget - la ciclul de studii de masterat. Acestora li se adaugă încă pe atâtea locuri cu taxă.
în cadrul universităţii funcţionează un sistem foarte bine pus la punct de acordare a burselor. Sunt mulţi angajatori, parteneri ai universităţii, care oferă tinerilor burse private, încă din timpul studiilor. în plus, există posibilitatea de a face practică în cadrul acestor companii, cu perspectiva angajării după absolvire.
Costurile pe care le implică viaţa de student în Galaţi (cazare, masă, activităţi sociale, sport) sunt cele mai mici din regiune. Capacitatea de cazare în căminele studenţeşti depăşeşte 3.000 de locuri.
Spaţiile pentru cazare, servirea mesei şi petrecerea timpului liber, aflate în patrimoniul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, însumează 9 cămine şi patru cantine restaurant, atât în campusurile studenţeşti cât şi în apropierea facultăţilor, acestea fiind repartizate în trei campusuri universitare: „A.I.Cuza" (strada Domnească nr.155), „22 Decembrie" (strada Gării nr.59-61) şi campusul „Ştiinţei" (strada Domnească nr.111).
Studenţii din cămine beneficiază, în regim gratuit, de: săli de lectură în fiecare imobil, săli de fitness, săli de menaj dotate cu maşini de spălat automate, acces internet şi cablu tv. De asemenea, există o reţea de puncte de prim-ajutor care oferă asistenţă medicală non-stop, precum şi un cabinet medical studenţesc cu personal specializat în medicină generală, stomatologie şi psihologie.
La Galaţi există un centru de mediere socială, unic în ţară, ce facilitează integrarea, acomodarea şi consilierea permanentă a studenţilor. Aceştia beneficiază de servicii confidenţiale de mediere şi consiliere, oferite de un psiholog şi un sociolog cu experienţă. Campusul dispune şi de o secţie de poliţie, pentru asigurarea liniştii şi ordinii permanente a studenţilor.
În cadrul unuia dintre cămine funcţionează o capelă studenţească, a Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din Galaţi (ASCOR), unde tinerii pot participa la dialoguri duhovniceşti, la ateliere de creaţie, precum şi la diferite cursuri (de filosofie creştină sau de dansuri populare).
Studenţii Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi beneficiază de zone de recreere, precum şi de programe sociale de stimulare a vieţii asociative şi de petrecere a timpului liber, având posibilitatea de a face parte din organizaţii studenţeşti: Liga Studenţilor din Galaţi (LSG), Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale (AIESEC), Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din Galaţi (ASCOR), Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG).
De mai bine de un, în cadrul campusului studenţesc a luat fiinţă un punct de lucru al Asociaţiei Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), organizaţie non-guvernamentală ce activează în domeniul situaţiilor de urgenţă, promovând voluntariatul ca resursă umană principală.
Din punct de vedere al serviciilor sociale şi al resurselor educaţionale oferite tinerilor, campusul studenţesc gălăţean este unul de top.
Informaţii suplimentare despre Admiterea 2016 la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi puteţi afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei facultăţi găsiţi pe www.ugal.ro.