Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

19 îmbolnăviri cu tulpina Delta, la Brăila

* astăzi sunt trimise la București alte 30 de probe recoltate de la pacienți cu aceeași simptomatologie  * din cele 19 cazuri, doar 7 au fost spitalizate, iar un pacient, în vârstă de 81 de ani a decedat * din păcate, tulpina Delta a fost confirmată și în rândul copiilor de 12 ani, însă starea lor este bună, conform conducerii SJU Brăila

 

În județul Brăila au fost depistate noi cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului! Este vorba despre 19 cazuri confirmate zilele trecute, dar și alte 30 de suspiciuni, potrivit Direcției de Sănătate Publică Brăila. Problema este că rezultatul analizelor recoltate de la pacienții suspecți se va afla abia peste câteva zile, pentru că județul Brăila nu dispune de dotarea necesară pentru identificarea noii tulpini, probele fiind trimise la București. ”Sunt recoltate probe și, prin noi, prin DSP, le trimitem la București pentru secvențiere. Probele se iau la recomandarea medicilor specialiști de la spital. Ei vin și zic ce se încadrează și ce nu. Ei recoltează și noi ne ocupăm să le trimitem la București (...) Săptămâna trecută au fost recoltate 19 probe care s-au dus la București și s-au confirmat cu tulpina Delta. În momentul de față, din câte știu, este că mai avem un set de probe azi ( n.r. – luni, 27 septembrie) de 30, care trebuie să fie trimise la București, probabil mâine (n.r. – astăzi, 28 septembrie a.c.) dimineață. Noi trimitem la București pentru că în județul Brăila nu există dotarea necesară pentru așa ceva. Nu cred că doar București face secvențiere. Mai sunt și alte centre care fac secvențieri, dar probabil centrele mari, cum sunt Iași, Cluj, Timișoara”, ne-a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

În ceea ce privește noile cazuri cu tulpina Delta, potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila, acestea se încadrează între 12 și 81 de ani, doar 7 din cele 19 cazuri necesitând spitalizare. Potrivit aceleiași surse, un bolnav în vârstă de 81 de ani, confirmat cu tulpina Delta a decedat, iar celelalte persoane sunt în carantină la domiciliu.  Din cele 19 cazuri de noi îmbolnăviri cu Delta, 8 persoane erau vaccinate împotriva Covid-19.

Indiferent de tulpina cu care sunt infectați, la Brăila sunt internați, în prezent, 140 de pacienți cu Covid-19.

Conform datelor furnizate de ISU Brăila, de la începutul pandemiei, în județul nostru au fost confirmate cu coronavirus, în total, 13.668 de persoane. Potrivit informării de ieri emise de ISU Brăila, erau 45 de cazuri nou confirmate. Tot ieri au fost anunțate și 9 decese.

 

Foarte aproape de scenariul roșu

Conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Brăila (DSP), incidența infectării în municpiul Brăila a crescut din data de 24 septembrie, de la 1.71 la 2.32 în data de 27 septembrie, cu o medie de 0.20 pe zi. Dacă acestă tendință se menține și în zilele următoare, cel mai probabil municipiul Brăila va intra în scenariul roșu la finalul acestei săptămâni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii