18-20 mai, Târgul ofertelor educaționale pentru elevii de clasa a VIII-a | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

18-20 mai, Târgul ofertelor educaționale pentru elevii de clasa a VIII-a

* evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila și se va desfășura la Brăila Mall * timp de trei zile, elevii și părinții sunt invitați să vină la târg pentru a afla informații despre admiterea la liceu * pentru anul școlar 2022-2023, absolvenții de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție peste 2.500 locuri în învățământul liceal și profesional

 

 “Fii informat și alege inspirat!”. Sub acest îndemn, Inspectoratul Școlar Județeană (ISJ) Brăila invită toți elevii de clasa a VIII-a la Târgul Ofertelor Educaționale 2022. Evenimentul se va desfășura la Brăila Mall, în perioada 18 – 20 mai 2022, iar elevii de gimnaziu și părinții acestora vor avea ocazia să afle toate informațiile despre admiterea la clasa a IX-a în liceele brăilene, de la numărul de locuri la ultima medie de admitere de anul trecut.

“Oferta educațională pentru admiterea în anul școlar 2022-2023, în clasa a IX-a, la nivelul județului Brăila, este generoasă și diversificată. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brăila urează succes absolvenților clasei a VIII-a în alegerea viitorului traseu educațional!”, a transmis ISJ Brăila printr-un comunicat de presă.

 

Mai multe locuri la admiterea la liceu!

Admiterea în clasa a IX-a pentru anul școlar 2022-2023 vine cu mai multe locuri la liceu! Potrivit planului de școlarizare propus de Inspectoratul Școlar Județean Brăila și aprobat de Ministerul Educației, pentru anul școlar viitor sunt puse la ”bătaie” peste 2.500 locuri, din care 1.722 locuri (67 clase) la liceele teoretice, tehnologice și vocaționale.

Din toamnă va exista o clasă în plus la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” - pentru specializarea matematică-infomatică, la Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius” - la filiera vocațională, specializarea educator-puericultor, Colegiul Economic “Ion Ghica” - pentru specializarea “Comerț”, dar și în județ, la Liceul “Nicolae Titulescu” Însurăței - o clasă în plus la filiera tehnologică, specializarea “Comerț”.

Inspectorul școlar general, prof. Cătălin Canciu, ne-a declarat că a crescut numărul de locuri la liceu deoarece anul acesta sunt mai mulți elevi înscriși la clasa a VIII-a față de generația anterioară.

 

“Murgoci”, “Bălcescu” și “Iorga”, număr egal de clase

Iată cum arată mai exact planul de școlarizare la clasa a IX-a pentru anul școlar 2022-2023. Începem cu filiera teoretică:

Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” - 6 clase (158 locuri)

Oferta de școlarizare este aceeași ca anul trecut: Matematică-informatică - 26 locuri (1 clasă); Matematică-informatică bilingv limba engleză - 26 locuri (1 clasă); Matematică-informatică intensiv informatică - 26 locuri (1 clasă); Științe ale naturii - 26 locuri (1 clasă); Filologie bilingv engleză - 26 locuri (1 clasă); Științe Sociale - 26 locuri (1 clasă).

Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” - 6 clase

Absolvenții de gimnaziu vor putea opta pentru specializările matematică-informatică (2 clase, 52 locuri), Matematică-informatică intensiv informatică (1 clasă, 26 locuri), Matematică-informatică intensiv limba engleză (1 clasă, 26 locuri), Științe ale naturii (1 clasă, 26 locuri) și Filologie intensiv limba engleză (1 clasă, 26 locuri).

Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” - 6 clase (158 locuri)

Liceul are acum o clasă în plus la specializarea mate-info intensiv limba engleză. În oferta de școlarizare pentru clasa a IX-a a liceului se regăsesc și următoarele specializări: o clasă de Matematică-informatică, o clasă de Matematică-informatică intensiv informatică, o clasă de Științe ale naturii, una de Filologie bilingv limba engleză și una de Științe sociale.

Colegiul Național “Ana Aslan” - 3 clase (78 locuri)

Oferta de școlarizare a liceului este aceeași ca în anii treccuți, fiind disponibile trei clase pentru specializarea “Științele naturii”.

Liceul Teoretic “Panait Cerna” - 4 clase (104 locuri)

Acest liceu oferă elevilor patru specializări, fiecare cu câte o clasă:  Matematică-informatică intensiv informatică, Științe ale naturii, Filologie și Științe sociale.

Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” - 3 clase (78 locuri)

Cele trei clase sunt împărțite pe cele trei specializări: Științe ale naturii, Filologie intensiv limba engleză și Științe sociale.

Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius” - 2 clase (52 locuri)

La fel ca în anii trecuți, absolvenții vor putea opta pentru două specializări: Filologie și Științe ale Naturii.

 

10 clase la filiera vocațională

Planul de școlarizare cuprinde 4 clase la Liceul de Arte “Haricleea Darclee. Conform tradiției, elevii cu înclinații artistice se vor putea înscrie la una din cele patru specializări: “Arte plastice”, “Muzică”, “Arhitecturăși “Arta actorului”.

La Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius” s-au aprobat 3 clase, 2 clase de învățător-educator și o clasă de educator-puericultor.

În ceea ce privește Liceul cu Program Sportiv, și aici vor fi tot 3 clase: handbal (24 locuri), atletism (24 ani) și mozaic (24 locuri).

 

17 clase la liceele tehnologice

Pentru filiera tehnologică planul de școlarizare arată astfel:

Colegiul Economic “Ion Ghica” dacă anul trecut erau 4 clase la acest liceu, din toamnă vor funcționa 5 clase. Absolvenții de clasa a VIII-a vor putea opta pentru specializările Economic (2 clase); Turism și alimentație (1 clasă) și Comerț (2 clase).

Liceul Tehnologic “Edmond Nicolau” - două clase pentru două specializări: Turism și alimentație și Industrie alimentară.

Liceul Tehnologic “Panait Istrati” - va avea tot două clase, la fel ca anul trecut, câte una pentru specializările Mecanică și Electric.

Liceul Tehnologic “C. D. Nenițescu” - două clase pentru specializările Turism și alimentație și Protecția mediului.

Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” - două clase, câte una pentru specializările Electric și Fabricarea produselor din lemn.

Liceul Tehnologic G K. Constantinescu - unde sunt disponibile două specializări, fiecare cu câte o clasă: Agricultură și Industrie alimentară.

Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” – două clase pentru specializările Electronică/Automatizări  și Mecanică, la fel ca anul trecut.

Precizăm că la liceele tehnologice și vocaționale fiecare clasă are 24 locuri, în timp ce la liceele teoretice fiecare clasă are 26 locuri.

 

Planul de școlarizare pentru liceele din județ

Pentru anul școlar viitor, la Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” Ianca vor funcționa tot două clase, iar elevii vor putea opta pentru specializările Matematică-informatică și Filologie intensiv limba engleză. La celălalt liceu din oraș, Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu” Ianca, există o clasă pentru specializarea Comerț. La Liceul Teoretic “G. Vâlsan” Făurei sunt disponibile două clase pentru cele două specializări - Matematică-informatică și Filologie, în timp ce la Liceul Tehnologic “Nicolae Titulescu” Însurăței sunt 4 clase pentru următoarele specializări: Matematică-informatică, Filologie, Electromecanică și Comerț. În final, la Liceul Tehnologic “Matei Basarab” Măxineni există o singură clasă de a IX-a, pentru specializarea Industrie alimentară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro