Aproape toate dosarele depuse de tinerii fermieri în cadrul Măsurii 1.1.2 în conformitate cu Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) au fost selectate în vederea finanţării. Potrivit informaţiilor prezentate pe pagina de web a Ministerului Agriculturii, 17 din cele 21 de dosare depuse pe Măsura 1.1.2. au fost selectate, valoarea totală a sprijinului financiar ridicându-se la aproape 1,5 milioane lei. Concret, apar cu menţiunea selectat 4 dosare pentru tineri fermieri din Tufeşti (Săndel Ifrim, Silviu Anghel, Dragoş Avram şi Adrian Romgetdacus Bârdigan), 3 din Scorţaru Nou (Mihaela Ilina, Mihai Chivereanu şi Florin Ionel Drogean) şi câte două pentru Măxineni (Olga Vizitiu şi Lucian Laqrion) şi Traian Sat (Viorel Ciauşu şi Ionuţ Surugiu). Acestora li se adaugă Nicoleta Iordache din Cazasu, Viorica Alexandru din Stăncuţa, Radu Nicu din Lanurile, Marian Dragomir din Movila Miresii, Mircea Barac din Şuţeşti şi Ştefan Vizireanu din Tudor Vladimirescu. Nu au fost selectate 4 dosare dintre care 2 din Scorţaru Nou, unul din Viziru şi al patrulea din Drogu.
Potrivit datelor centralizate în cadrul Măsurii 1.1.2. au fost depuse 661 dosare, din care 511 selectate în valoare totală de circa 44 milioane lei.
Potrivit declaraţiilor oficialilor ministeriali, ar urma şi o a doua selecţie de proiecte, data lansării nefiind deocamdată precizată.
În conformitate cu PNDR, persoanele în vârstă de până la 40 de ani care practică activităţi agricole şi a căror exploataţie are o dimensiune economică între 7.200 şi 48.000 euro, pot solicita sprijin nerambursabil între 10.000 şi 25.000 euro dacă ajung să preia conducerea unei exploataţii agricole. Sprijinul pentru instalare este de 10.000 euro pentru o exploataţie agricolâ cu dimensiunea minimă de 7.200 euro, iar peste aceasta valoarea sprijinului creşte cu 2.000 Euro pentru fiecare 1.200 euro în plus la dimensiunea afacerii, fără a depăşi 25.000 euro/exploataţie. O exploataţie agricolă nu poate primi sprijinul, care se acordă în două tranşe (60%/40%), decât o singură dată, iar tinerii care vor renunţa la activitatea agricolă mai devreme vor fi obligaţi să restituie contravaloarea sprijinului accesat.