17 apeluri telefonice pentru o programare la spital | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

17 apeluri telefonice pentru o programare la spital

* atât i-a luat unei persoane asigurate să se programeze la un consult de specialitate, la Spitalul Județean de Urgență Brăila * abia după 3 ore de insistențe i s-a răspuns la telefon

 

Bătaie de joc la adresa bolnavilor cronici din Brăila!” Asta acuză un bărbat din Brăila, după ce, 3 ore la rând, spune că s-a chinuit să-și facă o programare la un consult de specialitate, la Spitalul Județean de Urgență. Brăileanul spune că a reușit, în cele din urmă, să se programeze însă abia după 17 apeluri telefonice, pentru că nimeni nu ridica receptorul! Și, de parcă n-ar fi fost de ajuns, acesta se plânge că a fost programat la consultație, pe secția de Gastroenterologie, tocmai la sfârșitul lunii noiembrie, după cum se arată în sesizarea trimisă pe adresa redacției ”Obiectiv”. ”În urmă cu ceva vreme, am asistat la discuția dintre doi oameni în etate, cred eu că săriți de 80 de ani fiecare, și mi-au rămas în minte explicațiile unuia referitoare la reducerea cazurilor de COVID. Pe scurt, unul îi spunea celuilalt că nu se mai moare prin spitale (chipurile de covid), deoarece toți cei ce au avut alte boli și suferințe s-au «cărat» în lumea celor drepți din cauza lipsei asistenței medicale de specialitate, întrucât toată atenția s-a canalizat numai și numai pe Covid. Astăzi, tind să-i dau dreptate acelui om, deoarece am experimentat asta pe propria-mi piele.

Pentru o programare la Gastroenterologie Brăila, care se face numai telefonic, apelând centrala Spitalului Județean (0239/692.222) de unde se face legătura cu secția dorită, mi-au trebuit trei ore!!! De la 11.20 - primul apel, până la 14.36 - când cineva și-a făcut milă să răspundă la telefon! În total, 17 apeluri telefonice. Și programarea pe 29.11.2021!! Doamna dr. Râșnoveanu (...) vi se pare normală această situație? Stimate cadre medicale, care «vă sacrificați, în linia 1» pentru noi, muritorii de rând, ce ziceți? E ok?!

Vreau să întelegeți că nu mă plâng pentru mine. De bine, de rău, eu am avut și am cu ce să-mi plătesc analizele și medicamentele,  pe 12 august am plătit 918 lei pentru un set de analize. Vreau să se știe CUM SE MOARE CU ZILE în sistemul medical românesc!”, se arată în sesizarea brăileanului. Am încercat, la rândul nostru, să apelăm ieri, numărul de telefon disponibil pentru programări și, într-adevăr, nimeni nu a răspuns!

Contactat telefonic pentru a solicita un punct de vedere, chiar și lămuriri în acest sens, managerul unității spitalicești, dr.Delia Râșnoveanu, nu a fost de găsit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro